lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kyllä se kumminkin kasvaa

Sitä, miten paljon oma varsa kehittyy sen ihan pikkuvauvaiän jälkeen, ei tule aina huomatuksi. Tuntuu, ettei se kasva tai kehity mihinkään. Sitten taas yhtäkkiä havahtuu valokuvista, että pirulainen, tuokin kohta on levinnyt kummasti. Tänään ihmettelin karsinaa siivotessani ikkunasta, että Ruusan etujalkojen väliin on kehittynyt rako.
Vasemmalla juoksutusta 29.12.2012, oikealla juoksutus 20.4.2013. Ilman tällaisia vertailuja sitä ei oikein tajuakaan, miten paljon ponin ulkonäkö koko ajan muuttuu. Lihavuuskunto on molemmissa kuvissa samanmoinen.

Mutta tuleekohan siitä tarpeeksi suurta, sittenkään? Millainenkohan oli Ruusan emän kasvutahti? Oliko se yhtä rimpula 2-vuotiskeväänään, vaikka jo 3-vuotiaana oli iso? En tiedä. Mutta Ruusan isoveljen tunsin, kun se oli 0 - 2-vuotias.O kasvoi 140-senttiseksi ja aika lailla samannäköiseksi kuin emänsä.

Muistikuvissani O oli jo 2-vuotiaana hurjan iso ja komea poika. Oli pakko kaivaa vanhat albumit esiin. Sehän oli samanlainen pieni rimpula kuin Ruusakin!


O kuukautta vaille 2-vuotiaana huhtikuussa.

O toukokuussa 2-vuotiaana. Jotenkin tuo ilme on näillä niin samanlainen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti