keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kirotut vesipisarat - vai kirottu poni?

Tallinpitäjä soitteli. Oli eilispäivänä jättänyt Ruusan muiden ponien tapaan ilman loimea ulos, koska sää oli hyvä ja koska omistaja oli esittänyt vienon toiveen loimettomuusharjoituksista. Kaupassakäynnin aikana olikin alkanut tihuttaa vettä. Ruusan karvojen päät olivat päässeet kostumaan.

Ei kastunut ihoon asti, oli tallinpitäjä todennut käpälöityään ponin läpi. Kuitenkin varmuuden vuoksi oli ottanut ponin karsinaan ja kuivattanut fleecellä.

Tänä aamuna Ruusan ruumiinlämpö oli 39 astetta.

Vain Ruusalla oli kuumetta. Edes kaksiviikkoinen varsa ei ollut sadepisaroista ottanut nokkiinsa, puhumattakaan Ruusan koko talven loimitetuista tarhakavereista.

Enää ei ole tallinpitäjälläkään epäilystä siitä, etteikö olisi varsin tarpeellista matkustaa rimpulan kanssa taas klinikalle.

Jos poni nyt ylipäätään elää kesään saakka niin sen laidunjärjestelyt saattavat aiheuttaa yhden jos toisenkin harmaan hiuksen, yhden jos toisenkin ihmisen päähän... 

Ruusan laumatoverit olivat myös ilmeisesti kyllästyneet varsan tapaan merkkailla jokainen heinäkasa pissalla. Eivät olleet päästäneet kasoilleen. Ruusa oli suivaantunut tästä niin, ettei voinut syödä vaan oli tallannut omat heinänsä mutaan. Tallissa asuu teini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti