Varsaprojekti

Kun poni on tamma, nätti ja kiva, siitä pitää saada varsa. Projekti alkoi toukokuussa 2016.

Koska tarkoitus on saada aikaan ponitädille sopivankokoinen ratsu, tulossa on ratsuponi/wpb. Sopivaa ponikokoista sulhoa ei löytynyt, joten isäoriiksi valikoitui hevonen. Ruusa on astutettu Tailormade Top Gearilla. Lue oriin valintaprosessista täältä.
Ensimmäinen siemennys ei tuottanut alkiota, mutta toisella yrittämällä 1. kesäkuuta tärppäsi (ensimmäinen ultraus, toinen ultraus). Eli jos kaikki menee hyvin, varsaa odotellaan vapun tienoilla 2017. 

Varsaprojekti ei ole halpaa hommaa. Päivitän tänne lisää kustannuksia sitä mukaa kuin niitä tulee. Linkitetyn postauksen ja nykyhetken välillä projektin hinta on kasvanut:

1. tiineysultra 88,39
2. oriasemavisiitti 85,56 (hoitokulut)
1. tiineysultra nro 2: 162,11
2. tiineysultra: 121,78

Pitäisi jossain vaiheessa laskea loputkin kulut tiliotteiden perusteella. Mutta noin karkeasti arvioiden varsan hinta on jo ennen syntymää sellaiset noin 3 000 euroa, jos se edes riittää.

Varsan projektinimeksi muodostui ensin Pulla, koska pulla uunissa ja silleen. Keväällä näin kerran unta, että varsa oli ruunikko ori, jolle annoin nimeksi Albert. Siitä lähtien varsan työnimi on ollut Pulla-Albert.

330 tiineysvuorokauden mukaan laskettu varsomisaika olisi ollut 4.5.2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti