perjantai 28. helmikuuta 2014

Kevättä rinnassa?

Ruusa ei ole nyt muutamaan iltaan kuulemma syönyt puurojaan. Ja eilen oli vatsaan koskeminen taas potkun uhalla kielletty. Poni ei myöskään voinut keskittyä ohjastuntumaharjoituksiin kentällä, vaan yritti koko ajan punkea kentällä olleen ratsukon suuntaan.

Nyt se on varmaan kuolemansairas, uskoisin. On myös mahdollista, että ponilla on jotain muuta mielessä:

On niin vaikeaa olla nuori tamma keväällä. Huomaa Ruusan huumaantunut ilme.

Pitikin mennä monessa yhteydessä kehuskelemaan, että Ruusan kiimailu on helpottanut kun sillä ei enää ole päivittäistä näkö- ja kuuloyhteyttä oreihin... Mutta niin se kevät vain näemmä väistämättä sytyttää roihun teininkin sydämeen.

Tallityöntekijän mukaan Ruusan eilispäivä oli mennyt miehiä vietellessä. Viettelytekniikka oli varsin suoraviivainen: peruutus aivan ruunakamun eteen ja kunnon pissalirut suoraan nenään. Tuli heti mieleen rakkaasta rimpulasta vähän vähemmän mairittelevia nimityksiä. (Sellaisia kuin pissaliisa ja teinipissis.) Ei ole helppoa olla tamma!

Viime kesän "sulho".
Tällainen läsipää kyllä kelpaisi tädinkin pihaan, jos olisi se piha.
On kyllä todettava, että meillä on Ruusan kanssa valitettavan erilainen näkemys sille soveliaasta sulhasesta. Ruusa on nimittäin kohdistanut rakkaudennälkänsä etupäässä lauman kahteen rautiaaseen läsipäähän. (Hyvällä hevosellahan ei huonoa väriä olekaan, mutta jos valitsisin hevosta pelkästään värin perusteella niin viimeiseksi ottaisin rautiaan sabinon tai muun rautiaan ja/tai isoläsisen yksilön.)

Itse asiassa myös Ruusan kesän "sulho" oli isomerkkinen läsipää, joskaan ei rautias.

Mutta kuka tietää, ehkä poni on kuullut huokailuni siitä, että se on turhan pieni. Nämä Ruusan tuoreimmat sydämen valitut ovat nimittäin ihan hevosenkokoinen suomenhevonen ja varsin kookas torinhevonen.

Toistaiseksi Ruusan viettelytekniikka ei onneksi ole purrut ruuniin. Toivotaan, ettei kevät herätä niidenkin uinuvia vaistoja.

P.S. Millä ihmeellä voin estää Bloggeria pilaamasta kuviani? Molemmat tämän postauksen kuvat näyttävät karmeilta, vaikka ennen blogiin lataamista olivat ihan hyvät!

6 kommenttia:

 1. Mulla blogger pilaa aina kuvien laadun :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika useimmiten. Onkohan meillä jotkut väärät asetukset päällä tai jotain? Näistä kuvista Blogger ainakin vaalensi tummia kohtia ja värit menivät siksi vähän kummiksi. :/

   Poista
 2. http://passionfornails.blogspot.fi/2013/10/picasa-automaattinen-kuvankorjaus.html

  Tuolta pitäisi löytyä ratkaisu kuvien muokkaus-ongelmaan jos et ole vielä tehnyt muutoksia asetuksiin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten pitäisi vielä tietää, miten pääsen Picasa-albumiin muuttamaan noita asetuksia. En ole onnistunut löytämään sellaista reittiä, mistä pääsisin. Kun en ole koskaan ladannut kuvia Picasaan vaan suoraan Bloggeriin. :/

   Poista
  2. Laita Googleen hakusanaksi "Picasa verkkoalbumi", niin pääset sinne. Sinne nämä Bloggerin kuvat automaattisesti menevät. :)

   Poista