keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Huolenmentävä kolo täynnä taas

Ruusan hengitys ja maha ovat olleet aika hyvät tässä viime aikoina.

Tädin mielessä on siis ollut pieni huolenmentävä kolo. Ja kun siihen koloon löytyy huoli niin huoli paisuu ja täyttää koko mielen.

Huolenaihe löytyi niinkin läheltä kuin ponin mahan alapuolelta. Siitä yhdestä tietystä etujalasta, johon karvat eivät edes ole ehtineet edellisen ultran jälkeen kasvaa takaisin.

Irtohypytyksen jälkeisenä päivänä hankkari tuntui liikaluun yläpuolelta vähän pullavalta ja koko jalka aika kuumalta. Eilen hankkarin turvotus tuntui laskeneen, mutta jalan lämpötila oli edelleen vähän epätoivotuissa lukemissa. (Lämpötila on mitattu niinkin tieteellisesti puolueettomalla välineellä kuin hysteerisen tädin kädellä.)

Edellisen jalkaepisodin kylmäysopit ovat jälleen käytössä.
 
Ruusa on saanut nämä pari päivää pitää ihan liikutusvapaita. Vapaa-aikansa poni on käyttänyt rakentavasti, riehumiseen kavereiden kanssa.

Soitto eläinlääkärille ei ollut kovin omiaan hälventämään huolia, sillä eläinlääkärin mielestä kuuma jalka olisi syytä tutkia. Lupasi tulla ehkä perjantaina. Sitä odotellessa vakuuttelen itselleni, ettei jalassa voi mitään olla, koska se on ennenkin ollut lämmin olematta rikki.

Mutta kun epäilys herää, se ei kaikkoa ennen kuin se on nykyaikaisin kuvantamislaittein kumottu.

8 kommenttia:

 1. Voi ei. :( Ei lisättävää... Tosin jos yhtään lohduttaa, niin lääkäriä mekin odotellaan. Samalla saa kurkata oman potilaani jalkoja, ihan vaan hysteerisen omistajan mielenrauhan (mikä se on?) takaamiseksi.

  VastaaPoista
 2. Niin mikä mielenrauha tosiaan. En kohta uskalla taas tehdä ponin kanssa mitään fyysistä.

  Jalka on vähän outo kyllä, tänään se tuntui tarhassa jo ihan normaalilta, mutta lumikylmäyksen jälkeen lämpimältä ja taas vähän pehmeältä. Eli tällaisen kylmäyksen tehoa nyt ainakin voi pitää kyseenalaisena. Ell:n pitäisi tulla jo tänään, että sitä odotellessa.

  VastaaPoista
 3. Ei voi olla totta =( Toivotaan, että se vaan on joku harmiton venähdys..onko sellaisia..en tiedä, mutta tämän on oltava sellainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tosiaan ei ole mitään. Outoa kyllä sinänsä, että tuolla lailla yhtäkkiä lämpöilee. Olen kyllä miettinyt sitäkin, ovatko muut jalat todellisuudessa samanlämpöisiä, mutta tuntuvat viileämmiltä, koska niissä on enemmän karvaa. Turvotus, vaikkakin pientä ja pehmeää, ehkä siis kuitenkin huolestuttaa enempi.

   Poista
 4. Voi ei, tsemppiä teille!

  Jalan lämpötilan mittaamiseen on muuten olemassa pinralämpömittareita. Olen itse miettinyt sellaisen hankkimista koska olen aika huono tuntemaan kädellä lämpötilaeroja.

  Joskus jalka voi kyllä lämmetä ja turvota liiallisen hoitamisenkin takia. Oman heppani jalkaa (jossa vanha vamma) juuri eilen ultrattiin klinikalla, ja muuta vikaa siitä ei löytynyt kuin liiallisen linimentin ja käärimisen aiheuttama ihon ärsyyntyminen. :o No, mutta parempi tietenkin niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. En ole tiennytkään tuollaisesta mittarista.

   En oikein usko, että olen liikaa hoitanut jalkaa, koska yleensä en tee sille mitään. Vain tuollaisten vähän vauhdikkaampien liikutuskertojen jälkeen kylmään. Mutta yleisesti ottaen toivon eläinlääkäriltä tällaisissa tapauksissa diagnoosia "luulosairas omistaja". Harmillisen harvoin sellaista vaan on tullut saatua.

   Poista
  2. Ainakin www.horsewell.fi valikoimista löytyy pintalämpömittareita.
   Mutta en sitten tiedä, jos tuollaisen hankkisi, tulisiko sitä entistä hysteerisemmäksi kun huomaisi kaikki pienetkin lämpötilaerot, eikä kohta uskaltaisi liikuttaa hevosia ollenkaan...:/

   Poista
 5. Juu luulen kyllä että on parempi olla tietämättä ihan niin tarkkaan... Tähän päähän ei ainakaan enää kaivata yhtään enempää hysteriaa.

  VastaaPoista