maanantai 9. syyskuuta 2013

Ajoponi taukoilee

Nyt kun oli Ruusan ajo-opetus lähtenyt ihan kivasti (joskin jalkakysymysten vuoksi rauhallisesti) etenemään, on toki hyvä pitää pari viikkoa taukoa.

Ruusa oli siis tänään klinikalla ja diagnoosi oli odotettu: liikaluu puikkoluussa. Lisäksi luuliikaa ympäröivät hankoside ja syvä koukistajajänne ovat turvoksissa. (Ilmeisesti vaivan on aiheuttanut kavion isku luuhun. Ruusan oma kavio vai jonkun muun, kukapa tietäisi.)

Niin että ei kannattaisi kauheasti ylimääräisesti ponia rasittaa. Käynti olisi ymmärtääkseni ihan ok, mutta ei muu. Parempi kumminkin siis ottaa iisisti.

Uskon tallinpitäjän olevan hyvin ilahtunut, että saa lisää mahdollisuuksia touhuta Ruusani kanssa. Jos vaikka hänellä ei muuten päivä täyttyisi niin nyt hän pääsee kylmäämään ponini jalkaa ja laittamaan siihen tököttiä. (Tämä kaatuu tallinpitäjän niskaan muutoin kuin viikonloppuna, koska, kuten monesti todettua, itse en tällä hetkellä pääse poniani arkena katsomaan.)

DMSO-valmistetta tämä tökötti, kuulemma äärimmäisen ihoa ärsyttävää. Ehdottomasti käytettävä hanskoja. Seassa kortisonia. Ärsyttävän nesteen työnä on kuljettaa kortisoni tulehtuneeseen kudokseen. Luulen, että ravi-ihminen puhuisi tässä kohtaa jalan pliistrauksesta. Ei kovin tuttua touhua ratsutädille, mutta tuleepahan nyt tutuksi tämäkin.

Näillä mennään.

P.S. Sain kuulla yhdestä aika sopivalla paikalla sijaitsevasta tallipaikasta. Pitää soitella ennen kuin lyödään muuttosuunnitelmia lukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti