keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Jalustimet kaulalle!

Kun vielä kävin ratsastuskoulutunneilla, aina välillä koitti se hetki, että ope komensi kaikkia nostamaan jalustimet hevosen kaulalle. Vasen jalustin päälimmäiseksi siltä varalta, että tupsahtaa alas. Koska selkäänhän ei voi nousta kuin hevosen vasemmalta puolelta. Siinä sitten pompittiin miten parhaiten taidettiin hirven eleganssilla jolkottelevan tuntipuoliverisen selässä.

Vaikken ole vuosiin käynyt aktiivisesti tunneilla (hyi, hyi!), aina välillä muistelen ratsastuksenopettajan komentoa ja tunnustelen, miltä istunta tuntuu kun jalat roikkuvat vapaasti.

Eilen oli taas kehon jäykkyysaste S-ponin selkään noustessa sitä luokkaa, että katsoin parhaaksi aloittaa ilman jalustimia. Ilman jalustimia voi vähän jumppaillakin, jos jaksaa. Ponikin tuntui alkutalutuksissa energiseltä kuin etana, joten tällä yhdistelmällä en paljon uskaltanut odottaa.

Kylläpä taas sai huomata, että niillä jalankannattimilla tulee jonkin verran kompensoitua lihastyötä asennon ylläpitämisessä. Vatsalihakseni nimittäin polttelivat jo muutaman kierroksen ravailun jälkeen. Aika onnetonta!

Mutta kun olin parikymmentä minuuttia roikotellut jalkojani ja tuskaillut lonkkieni mahdotonta kireyttä, jalka asettui jalustimeen ihan eri tavalla kuin alussa. Ja jotenkin tuntui kuin se lonkkakin olisi alkanut vähän joustaa. Ihan vähän. Ei niin paljon sentään, että jotain laukkaa olisin saanut nostettua. (Tänään aion kyllä joogata, heti koiralenkin jälkeen.)

Papparainenkin yllätti ratsastajan. Vaikka sillä ei ollut taas likipitäen viikkoon tehty mitään, se oli kohtalaisen hyvä. Tai siis oikeastaan niin hyvä kuin se tämäntasoisen ja -kuntoisen satulantäytteen kanssa voi olla. Pohje alkoi mennä läpi aika nopeasti ja takaosa tulla alle.

Oikeassa kierroksessa kyllä oli taas työstämistä, mutta siirtymät ja avotaivutukset ojensivat auttavan kätensä. Ratsastajalla kylläkin oli aika paljon hankaluuksia pitää peppunsa satulassa kiinni väistöjen aikana. Poni yritti silti. 

Miten minusta tuntuu, että poni on aina parempi, jos menen ilman jalustimia vähintäänkin alussa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti