lauantai 11. toukokuuta 2013

Väsynyt kulkija

Ruusa on ollut pari viime päivää huolestuttavan kiltti. Suorastaan uuvahtanut. Lämpökin on ollut hiukan yläkantissa, helatorstaina peräti päälle 38:n ja eilen inan sen alle.

Kun poni muuttuu helikopterista perävaunuksi, huoli kipuaa omistajan kalloon. Ruumiinlämpökin antaa osviittaa siitä, että jotain on vialla. Tai no, onhan sillä epäilemättä pysyvästi aika paljonkin vialla mutta tällainen uuvahtanut olemus ei ole tyypillistä Ruusalle. Liekö 1,5 viikon takainen rokotus kumminkin osunut huonoon saumaan?

Minusta poni myös näyttää jotenkin kuivahtaneelta. Kyljissä on ihan sopivasti laardia kylkiluiden päällä, mutta selästä puuttuvat fileet. Kaulassakin saisi olla enemmän ylälinjaa.
Väsynyt kulkija eilisessä ilta-auringossa. Ruusa on todella paljon emänsä näköinen! Tässä myös näkyy tuo tukan määrä, joka rupeaa vähitellen vähenemään.Ja nuo partahaivenet lähtevät tänään.
Trakeakollapsista kertovissa artikkeileissa olen törmännyt tietoon, että tällaiset henkitorvipotilaat ovat herkkiä saamaan lämpöhalvauksen. Onkohan tämä äkillinen sään kesäistyminen (yhdistettynä vakavaan yliloimitukseen) saanut Ruusan ruhon ylikuumenemaan ja siksi poni on väsy?

Onneksi poni sentään edelleen syö hyvin, tuore ruohokin maistui sille narun päästä mainiosti.

Runsaan viikon kuluttua olisi match show, pitää katsoa piristyykö pikku potilas yhtään siihen mennessä. Onneksi nyt on luvattu hyvää säätä, joten Ruusa saa nautiskella olostaan jälleen ihan nakuna.

Loimen kanssa ei voi tehdä tätä. Ruusa ja lauman johtaja laumahommissa, kuva jälleen eilisillalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti