lauantai 30. toukokuuta 2015

Apua. ponini on öykkäri!

Kauan odotettu matka kesäsiirtolaan tehtiin tänään. Laitumella oli jo viime kesän bestis eli aikuinen pv-tamma. Lisäksi siellä odotti kaksi uutta kaveria: vuotias ja nelivuotias suomenhevostamma.

Viime kesän bestis näytti odottavan viime kesän toisintoa, mutta Ruusapa rupesikin öykkäriksi. Kaviot vain viuhuivat, kun se kimakasti kiljuen pani muuta laumaa järjestykseen. Erityiseksi silmätikukseen poni otti omanikäisensä suomenhevosen.



Aikaisemmin laumanjohtajan pestiä menestyksekkäästi hoitanut ex-bestis näytti lähinnä järkyttyneeltä. Ihan kuin se olisi halunnut sanoa Ruusalle "olet muuttunut".

Ruusalle on ilmeisesti käynyt kuten vauhdilla huipulle nouseville rokkitähdille: keltainen neste on noussut kupoliin. Olisihan se pitänyt arvata, ettei valmiiksi vähän egon liikakasvusta kärsivälle teiniponille tee hyvää päästä ison vanhemman tamman pomoksi.

Yhteiselon alku näytti näin rauhanomaiselta.

Ponihan on osoittanut taipumusta vallanhimoon jo hyvin varhaisesta iästä lähtien. Silloin kun se on onnistunut pääsemään jonkun niskanpäälle, johtamistyyli on aina ollut natsimainen.

Niinpä ei voi kuin toivoa että edes joku laumatovereista toipuisi rimpulan aggressiivisen käytöksen aiheuttamasta shokista ja osoittaisi sille sen paikan. Paikka saisi mieluiten olla jossain muualla kuin nokkimisjärjestyksen huipulla.

Ihan aluksi vedettiin porukalla kunnon rallit.


5 kommenttia:

 1. Hahhah, voi öykkäriä! Aika nätti pikku öykkärineiti kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poni taisi yrittää tehdä heti alkuunsa muille mahdollisimman selväksi, kuka on pomo. Muiden hevosten omistajat eivät olleet kovin iloisia, koska tähän näyttämiseen kuului aika kovaa potkimista.

   Tänään näytti jo rauhallisemmalta ja ex-bestis on taas bestis. Muut eivät vaan mielellään saisi tulla Ruusan ja bestiksen lähelle. Erityisesti Ruusa tuntuu inhoavan tuota mustaa suokkia, joka kuulemma tapaa olla laumassa aika tiukka tyttö sekin.

   Poista
 2. Otitko kengät pois laidunkaudeksi?
  Mä olen edelleen niin pelkuri... En uskalla antaa hevosten laiduntaa muiden kanssa. Just puolitutun hevonen sai mojovan potkun jalkaan laitsalla ja ei vielä tiedetä varmaksi miten pahasti meni.
  Minun hevosraukat saavat seurustella vain aidan takaa toisten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kenkiä ei ole laumassa kenelläkään. Sikäli on turvallisempaa. Onhan se kauheaa jännittää, käykö jotain, mutta itse olen ajatellut niin, että parempi lyhyt elämä laumassa kuin pitkä elämä yksin. Pariltakin tutulta on mennyt hevonen, kun se on katkaissut jalkansa yksin tasaisessa tarhassa...

   Poista
  2. (On tietysti harvinaisempaa katkaista jalkansa yksin.)

   Poista