lauantai 17. toukokuuta 2014

Tikkua ristiin

Ruusa ilmeisesti tykkäsi, että ristikko oli turhan helppo este, kun piti omatoimisesti vaikeuttaa tehtävää hyppäämällä sivusta.
Tänään oli pitkästä aikaa aika panna vähän tikkuja ristiin ja käskeä poni niistä yli. Olin netistä kopioinut Laatuponikisan askelmerkit. Jotain saattoi mennä vähän pieleen, sillä välit eivät olleet yhdellekään ponille sopivat.

Pikkuisen ehkä suitset vinossa. Ja tuossa tekstissä pitäisi lukea "kopiointi kielletty", mutten jaksanut tehdä uusiksi.
Henkilöresurssit olivat tavalliseen tapaan rajalliset. Kun yhdistää rajallisuuden siihen tosiasiaan, että Ruusa on aina imenyt estekujaan riemukkaasti, katsoimme että portsarin pesti voitiin jättää täyttämättä. Virhe.

Poni oli hypännyt jo muutaman kerran ihan kiltisti - joskin sen lähtö kujaan muistutti erehdyttävästi tykinkuulan ampumista - kun se sitten tapahtui. Poni veti kujan suulla u-käännöksen ja laukkasi hippulat vinkuen kentän toiseen päähän.

"Screw you guys, I'm going home!"
Seuraavalla yrityksellä poni yllätti jo aikaisemmin ja pääsi taluttajalta (allekirjoittaneelta) irti. Muutama lähestyminen meni taisteluksi, kunnes muistin Annan kurssilla saamani vinkin: naru kuolainrenkaasta, joka on taluttajaan nähden ponin pään vastakkaisella puolella.

Okseri saattaa näyttää huteralta, mutta voin vakuuttaa, että tolpat olivat melko tukevasti pystyssä.
Ruusa taisi vähän ottaa nokkiinsa touhun amatöörimäisyydestä (tallin hyppyekspertti katseli touhua vain puolella silmällä omien touhujensa lomassa). "Jos ette edes osaa säätää välejä, en ala."

"Mitä amatööritouhua."
Asiat olivat sikälikin pielessä, että poni joutui harjoituksen vuoksi jumppaamaan suitset päässä ja kaiken huipuksi kuja oli kentällä ihan väärinpäin. Lisäksi Ruusan vielä varsin talvinen asuvalinta yhdistettynä 20 asteen lämpötilaan ja auringonpaisteeseen teki jumpasta aika väsyttävää. (Hyppelöiden jälkeen poni suhtautui kokovartalosuihkuun melko suopeasti.)

Tähtien asentokin oli epäilemättä väärä.

Mutta pääsimme kuitenkin sopuun ja tapaamme kujan kanssa ensi viikolla -  samaan aikaan samassa paikassa. Tarkoituksena olisi osallistua 1. kesäkuuta järjestettävään Ponit esiin -tapahtumaan. Sen jälkeen hyppelöt todennäköisesti jäävät laidunkauden ajaksi.

Tässä olisi ollut todellinen loisto-otos, jos poni olisi mahtunut siihen kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti