sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Perässähiihtäjän blogi nyt myös Jalustimessa

Myönnetään, en ole koskaan ollut mikään edelläkävijä. Pikemminkin sellainen hapan perässähiihtäjä. Tämä pitää paikkansa etenkin näissä some-jutuissa.

En ollut ensimmäisten Facebook-jäsenten joukossa, en ensimmäisiä bloggaajia ja Hippolaankin liityin vasta, kun riittävän moni tuttu blogi oli jo siellä. Mihinkään instagramiin tai twitteriin en ole vieläkään mennyt, puhumattakaan siitä, miten pahasti olen pudonnut kelkasta kaikenlaisten periscopejen ja snapchatien suhteen. Niitä tosin ei ole taidettu tarkoittaakaan keski-ikäisille.

No niin, taas lähdettiin liikkeelle vähän kuin muinaisista roomalaisista käsin. Oikein esimerkillistä kirjoittamista (kyseessä on lähinnä varoittava esimerkki).

Nyt asiaan. Liitin blogini uuteen blogilistaukseen Jalustin.netiin.

Miksi? No, kun siellä ovat jo muutkin. Tai ehkä siksi, että juuri tällaista sivustoa olen blogimaailmaan kaivannutkin. Blogilistausta, jossa näkisi ison määrän blogeja kerralla, ilman etukäteen tehtyä seulontaa. Ja vieläpä selkeällä, tyylikkäällä toteutuksella.Tähän asti Hippola on ollut ainoa vakavasti otettava blogilistaus tällä idealla. Jalustin.netissä erona on tiimiblogien puute. Tämä on minusta kovin virkistävää. Tuskin silti luovun Hippolastakaan ihan heti, se on kuitenkin jo asemansa vakiinnuttanut ja ilmeisen suosittu, koskapa muutama sieltä kertaalleen lähtenytkin on sinne palannut.

Joidenkin mielestä on tyhmää, jos portaaliin hyväksytään mukaan kaikki halukkaat, ilman sen kummempia laatuvaatimuksia. Minä taas tykkään, kun pääsen tekemään valinnan itse.

Olen löytänyt listausten kautta tosi kivoja blogeja, joihin en muuta kautta ehkä koskaan olisi päätynyt. Siksi haluan itsekin laittaa blogini listoille: lisätäkseni valinnanvaraa muille ja tietysti tavoittaakseni sellaisia lukijoita, jotka eivät ehkä koskaan muuten olisi tänne päätyneet.

Jalustin.net vaikuttaa oikein kivalta portaalilta ja siellä on mukana monia hyviä blogeja, joita ei muissa portaaleissa ole nähty.

Ainoa miinus, jonka keksin, on se, että portaalin toimituksen juttuja on kirjoitettu minä-muodossa ilman allekirjoitusta. Se vähän häiritsee. Onneksi sentään taustaorganisaatio on selkeästi mainittu, Digitoimisto Adetto. Toivottavasti ammattilaiset saavat sivuston myös kannattamaan niin, ettei palvelu lopu hetikohta.

2 kommenttia:

 1. Tervetuloa joukkoon! :)
  Oli kiva lukea tällaista pohdintaa Jalustin.netistä. Ja kiitos palautteestasi, nyt toimituksen jutuista löytyy myös allekirjoitus!
  - Eveliina / Jalustin.net

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Molemmista, tervetulotoivotuksista ja allekirjoituksen lisäämisestä. :)

   Poista