lauantai 12. joulukuuta 2015

Blogiexpo, tulihan sielläkin käväistyä

Tänään oli Tampereella paljon etukäteen hehkutettu Blogiexpo. Pitihän siellä käväistä ihan kannatuksen vuoksi. Myönnetään, en heti ihan ymmärtänyt tällaisen tapahtuman tarvetta, mutta kannatan mielelläni kaikkia pyrkimyksiä järjestää hevosihmisille tapahtumia.

Aika moni muukin oli lähtenyt uteliaana katsomaan, mitä Playssonin porukka oli saanut aikaan. Ilmeisesti kävijöitä oli suunnilleen se määrä, minkä järjestäjät odottivatkin, koskapa tapahtumahuoneen tuoleilla näytti olevan melko suuri käyttöaste. Jokunen kymmenen ihmistä siellä näytti kerrallaan olevan.

En jaksanut viikon ainoana vapaapäivänä nousta kukonlaulun aikaan enkä edes ennen yhdeksää. Se vähän harmitti, koska kaikki minua kiinnostava ohjelma oli ajoitettu aamuun. (Edit: myöhemmin luin ht.netistä, että ruokintaluentokin oli ollut hyvä, joten ehkä olisikin pitänyt mennä paikalle iltapäivällä.) Loppujen lopuksi kuuntelin vain Dressage Onsiten esityksen.

Tässä päivän kuvasaldo. Dressage Onsiten kojulta sai joulunamit koko ratsukolle. Otin esitteenkin varmuuden vuoksi.

En ollut aikaisemmin oikein ymmärtänyt, miksi joku haluaisi maksaa siitä, että saa lähettää kouluratavideon tuomarin arvosteltavaksi. Eikö sitä varten ole kisat? Mutta ilmeisesti nettipalvelussa saakin enemmän kommentteja kuin kisoissa.

En ehkä ole ihan kohderyhmää, sillä oma koulukisakokemukseni rajoittuu yhteen heC-starttiin. Sen ratsastin oriilla, joka oli edellisen kerran vieraillut kyseisellä kentällä astumassa tammoja. Voisi sanoa, että ponin keskittyminen ratsastajan toiveisiin ei ollut ihan sata prosenttia.

No, takaisin asiaan. Dressage Onsitellä on näemmä myös virtuaalivalmennusta, tavallaan. Voi saada kommentit myös omasta treenivideosta. Tilaisuudessa nähdystä Riinan ja Rytyn videosta kommentit olivat minusta hyvät.

Toistaiseksi panen silti omat rajalliset rahavarani mieluummin valmennukseen, jossa saan opettajan kommentit reaaliajassa. Pitää kuitenkin panna tuokin palvelu korvan taakse, jospa joskus tulisi sellaiselle tarvetta.

Plussaa tapahtumassa oli ilman muuta ilmaisuus ja avoimuus kaikille. Kivasti oli esiintyjäkaartissakin porukkaa eri "leireistä". Ennalta julkaistu ohjelma kertoi pätevästi siitä, mitä oli odotettavissa. Jos aikaa yhdelle esitykselle on 15 minuuttia, tietää jo etukäteen, että aika pintaraapaisua on odotettavissa.

Kuten sanottua, hattua nostan, että joku järjestää jotain kaikille halukkaille. Etenkin, kun netissä roikkuva hevosporukka ei - kauniisti sanottuna - aina ole ihan sitä kiitollisinta yleisöä.

Tällä kertaa oma vierailuni jäi pikapiipahdukseksi, joten kovin kattavasti ei tullut ohjelmaankaan tutustuttua. (Edit. edellistä virkettä on julkaisun jälkeen muokattu. Poistettu toistoa ja lisätty jälkimmäinen lause.) Mutta ehkä ensi kerralla sitten paremmalla ajalla.

7 kommenttia:

 1. Kisoissa käyminen se vasta kallista onkin, joten en ihmettele, jos joku maksaa videon arvostelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on kyllä totta. Ja ehkä kisajännittäjälle (jollainen itsekin olen) olisi hyvä mahku harjoitella esiintymistä tuolla tavalla yksityisemmin ennen kuin lähtee julkisille paikoille.

   Poista
 2. Ihmettelen tätä postausta, jotenkin jää tunne että syyllistät järjestäjää siitä että sinua kiinnostava ohjelma oli aamupäivällä, mutta itse menit vasta ip paikalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan kello 11 olla aamuihmisen näkökulmasta iltapäivää, iltaihmiselle se on vielä aamua. Mutta ei minusta ole syyllistämistä, jos toteaa, etteivät oma aikataulu ja ohjelman aikataulu sopineet yksiin.

   Poista
  2. Ei välittynyt minulle kyllä syyllistämistä. :)

   Poista
 3. Meidän pitää ensivuonna koota tätikollaasi ja mennä kaik yhes koos sinne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mielessä, että pitäisikö kysellä ihmisiä mukaan, mutta en sitten jaksanut, kun en ollut itsekään ihan satavarma osallistumisestani ennen kuin sitten menin paikalle. Ensi vuonna pitää todellakin järkkäillä tätien kokoontumisajot!

   Se tästä tekstistä unohtui, että paikkavalinta oli minusta tällä kertaa erinomainen. Toivottavasti ensi vuonna myös on hyvällä paikalla, tai teillä nyt tietysti ei ole Tampesteriinkaan kovin lyhyt matka.

   Poista