sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Reipas pikku potilas

Ruusa on ollut hevosklinkalla reipas pikku potilas.

Paha vaan, että runsas sisällä seisominen ei oikein ole ollut ponin hengitysteiden mieleen. Juuri, kun hengitys oli saatu hyväksi, se palasi puuskutusmoodiin. Niinpä tädin oli käytävä viemässä Ruusan oma inhalaattori klinikalle heti perjantaina. Tämä olisi ollut varsin monimutkainen operaatio, ellei korjaamo olisi saanut autoa kuntoon samana päivänä.

Inhalaattorinhakureissussa selvisi, että eräs Ruusan laumatovereista oli parhaillaan kipeänä. Täti säikytteli toisen tädin Ruusan hiekkamasulla sen verran valkoiseksi, että toinen poni pakattiin samantien traileriin. Olihan auton nokka jo muutenkin suunnattu kohti päivystävää klinikkaa.

Laumatoveri tervehtyi nopeasti ja viipyi klinikalla vain vajaan vuorokauden. Tänä aikana se ja Ruusa lähentyivät merkittävästi. Kotioloissa nämä kaksi eivät ole juuri toisiaan noteeranneet, mutta vieraassa paikassa ne takertuivat toisiinsa kuin tarrapalat. Varsinkin toinen poni huuteli Ruusan perään sydäntäsärkevästi aina, kun Ruusa liikkui siitä poispäin.

Kävelyllä klinikan pihamaalla.


Kun laumatoveria tultiin hakemaan, Ruusa oli varsin vakuuttunut siitä, että tutulta tuoksuva traileri oli tuotu pihaan sitä varten. Teini ei voinut ymmärtää, miksei olisi voinut kävellä sisään.

Mutta poni joutuu nyt vielä ainakin pari päivää tyytymään kävelytyksiin klinikan pihassa. Päivittäinen taluttelu ei ehkä ole ihan niin välttämätöntä kuin aluksi ajattelin, onhan Ruusalle ennakkovaroituksista poiketen järjestynyt oma pikku postimerkkitarha.

Tarhassa poni tarjoaa ihmisille selvästi enemmän katseltavaa kuin klinikan omat möllöttäjähevoset, kertoi vastaanotossa työskentelevä tuttuni. Ruusalla on nimittäin jatkuvasti menossa joku projekti: jokainen nurkka on tutkittava perusteellisesti ja kaikkea pitää maistella.

Sellainen se on, tämä pieni welhilapsi. Keksii itselleen tekemistä vaikka väkisin.

Liekö ponin tylsistyminen myös maan nuolemisen taustalla?

Tallinpitäjä on luvannut lisätä tarhaan aktiviteetteja, jos kukaan hevosenomistaja ei ole ehdottomasti sitä vastaan. Lähinnä nyt on ajateltu havujen sirottelemista ympäriinsä. Lisäksi heinänsyöntiä on helpotettu poistamalla korsirehun ympäriltä yksi verkko.

Jospa Ruusakin tulevaisuudessa malttaisi keskittyä napostelemaan enempi syötäväksi kelpaavia aineksia kuin hiekkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti