sunnuntai 31. elokuuta 2014

Mihin poni tarvitsee kavereita?

Kaikkihan tietävät, että hevonen on laumaeläin, ja poni ihan samalla lailla.

Mutta mihin niitä kavereita oikein tarvitaan? No, esimerkiksi:

Kaverin päällä voi lepuuttaa päätä tai hangata siihen leukaa.

Kaveri auttaa, kun karvanvaihto kutittaa.Kaverin kanssa voi olla ihan vaan lähekkäin (tai hangata päätä siihen).
Kavereiden kanssa voi ottaa torkut. 
Kesälauma ja ponitäti ovat saavuttaneet yhteiselossa pisteen, jossa hevoset uskaltavat relata yhteisinä hetkinä.

Ruusa nyt on tottunut pötköttelemään emäntänsä seurassa ihan pienestä pitäen. Mutta että vieraammatkin hevoset niin tekevät, se saa tädin kieltämättä vähän liikuttumaan. Lauman keskenkasvuiset jäsenet saattavat heittäytyä vallan kylkiasentoon myös ihmisseurassa.

Vaikka hetken aikaa näytti uhkaavalta, laidunkausi jatkuu suorastaan ihanteellisilla säillä. Ruohon kasvuolosuhteetkin ovat melko erinomaiset, kun aurinko lämmittää päivisin kivasti ja maa on taannoisten monsuunisateiden jäljiltä sopivasti kostea. Mutta rimpulan laidun on siitä kiva, että se ei ole sateissakaan mennyt mutavelliksi.

Kesäkolmikko tuntuisi varsin tyytyväiseltä oloonsa.

Ruusan osalta päivät kesäparatiisissa alkavat kuitenkin olla luetut, sillä haluan sen tutustuvan myös uuteen laumaansa laidunolosuhteissa. Tulevan tallinpitäjän kanssa on puhuttu, että alustava muuttopäivä osuisi tuonne syyskuun puoliväliin. Rimpulan olisi tarkoitus elää ruoholla ainakin ensimmäinen viikkonsa uudessa kodissa.

Toivottavasti Ruusalla ja uudella kaverilla osuvat kemiat yksiin. Ilman bestistä ponin sydämestä puuttuu palanen, aika iso sellainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti