sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Testissä lampaankarvasatula (ja superponi)

Elokuiseen tekstiin ilman satulaa ratsastelusta tuli vinkki lampaankarvasatulasta. On kuulemma kauhean hyvä. Panin heti tilaukseen. Toimitusta ei voi kehua salamannopeaksi, oikeastaan ehdin parin kuukauden odotuksen aikana jo melkein unohtaa koko asian.

Mutta nyt meillä on sitten sellainen. Christ Premium Plus. Premium Plus -mallissa on enemmän tukea kuin perus-Christissa ja tähän karvasatuloiden cadillaciin saa myös jalustimet. Niille ei kyllä pitäisi laittaa painoa, koska ompeleita ei ole tehty sellaista kestämään eikä satula myöskään jaa painoa.

Satula pitää varmaan laittaa seuraavalla kerralla vähän edemmäs, etten istu ihan noin takana.

Eilen koitti varsinainen testaushetki. Tallille ei ehditty ennen kuin luonnonvalo oli jo loppu, joten testikuvissa on kentän lamppujen mielenkiintoinen sävy.

Ja kyllä, satula sai testiratsukon molemmilta osapuolilta peukun ylöspäin. Christ Premium Plussassa oli helppo ja tukeva istua. Poni tepsutteli eteenpäin tyytyväisenä. Ja vaikkei saisi, kevensin ravissa. Mutta pidin jalustimen kevyenä, paino pääasiallisesti reidellä.

Tämä oli syksyn ensimmäinen ratsastuskerta.

Kesälaidunpaikassa ratsastelusta jäi lopulta vähän paha maku suuhun. Poni alkoi olla kovin hermostunut. Se pyöri selkäännousussa ja ratsastaessa jäykisti niskansa pökkelöksi. Mitään myötäystä mihinkään suuntaan ei tullut.

Näin siinä sitten kävi, ajattelin. Toistaitoinen täti pilasi poninsa.

Jalustimet jäivät ihan liian pitkiksi.
Mutta eilen mukana olikin ihan eri poni kuin laitumella. Kun oltiin jo eskarista tutussa paikassa, poni oli aivan eri mielentilassa. Seisoi selkäännousussa yhtä tyynenä kuin aina, odotti lupaa lähteä liikkeelle. Keskittyi täysillä ratsastajan toiveisiin, kuunteli istuntaa herkästi. Ei kiihdytellyt, jumittanut eikä pöllöillyt.

Jo tämän viikon ohjasajokerroilla huomasin, että ohjastuntumassa on tapahtunut jotain. Siitä on tullut herkempi ja pehmeämpi, ohjan molemmista päistä. Sama oli nyt siirtynyt ratsastukseen. Sain käden pidettyä kevyenä ja edessä, en vetänyt. Ratsastin pääasiassa keskivartalon lihaksilla. Poni vastasi samalla mitalla. Sehän alkoi tuntua jo ihan ratsastamiselta!

Vaikeaa on tähän suuntaan. Täti yrittää saada ponia suoristumaan, liikaa kädellä.

Vino Ruusa kyllä on. Vasempaan kierrokseen onnistuu kaikki, oikeaan ei oikein mikään. Mutta sekin parani vähän lyhyen ratsastuksen aikana.

Nyt alkaisi tuntua siltä, että olisi aika hankkia meille opetusta. Mia-opelta saisimme varmasti apua tähän vinousongelmaan. Osteopaatti-kranioterapeutinkin visiitti olisi varmaan taas paikallaan.  

Pientä parannusta ponin osalta, ratsastajalla sen sijaan hajoaa pakka.

6 kommenttia:

 1. Mistä tilasit? Vissiin Pony kokoa? Itsellä ollut pitkään hankintalistalla. Muutaman kerran tuollaisella ratsastanut ja oli kyllä kiva kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On juu pony-kokoa! Olisikohan tilauksen toimittaja ollut Rovaniemen Horse Sport. Tykkään suosia kotimaisia kauppoja ja hintaero brittiläiseen nettikauppaan ei tässä ollut montaa kymppiä.

   Poista
 2. Tuollaista olisi kyllä kiva kokeilla! Tuntuisi ihanalta ajatukselta upota tuollaiseen pehmeään lampaankarvaan. Ihana muuten lukea teidän ratsastuksista, poni näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihan kiva, varmaan ainakin talvipakkasilla toimiva ratkaisu. Toki se on enemmänkin kuin ilman satulaa ratsastamista. Mutta on pikkuisen tukea kuitenkin.

   Yllättävän kivasti poni meni tauon jälkeen, varmaan ohjasajosta oli hyötyä. Toki tässä nyt on parhaat palat, ei se ihan noin kivasti mene koko aikaa. Kuitenkin tuntuu, että se on kehittynyt. Ei se sellaista vauhtia edisty kuin jonkun osaavan ihmisen kanssa, mutta edistyy kuitenkin.

   Poista
 3. Kateus! Tuota olen Vipsullekin miettinyt, mutta en ole vielä raaskinut. Kaipailen kuitenkin tukea tunnottomalle jalalle ja tästä sitä ei ehkä ole tarpeeksi? Pistänpä taas Mietintämyssyn päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, vaikea sanoa, onko tarpeeksi tukea. Edessä siinä on tosi iso polvituki, mutta takana ehkä vähemmän. Melko tukevalta se minusta tuntuu, varmaan kannattaa testata. Jos tilaa sellaisesta paikasta, jossa on asiakaspalautus, voi testata ennen kuin tekee ostopäätöksen. :)

   Poista