maanantai 12. elokuuta 2019

Show-Ruusa on palannut, rytinällä!

Lähdin eilen Kansalliseen poninäyttelyyn Ruusan kanssa vähän epävarmana päivän kunnosta. Tai siis tiesin, että poni oli ulkomuodollisesti pätevässä tikissä, mutta esiintymisinto oli vähän kysymysmerkki viimevuotisen vaisuuden jälkeen.

Kotonahan Ruusa lähti tarhassa toiseen suuntaan, kun näki että tulin sitä hakemaan. Se tiesi kyllä, että puleeraus edellisenä iltana ja trailerin laittaminen valmiiksi aamulla tietäisivät matkustamista. Matkustaminen ei ole Ruusan mieleen.

Mutta kun poni Ypäjällä kohti kehiä kävellessä tapaili narun päässä tanssiaskelia, tiesin että show-Ruusa on palannut. Se keräsi vähän ylimääräisiäkin kierroksia, mutta sellainen welshinponille sallittakoon. Kehään se juoksi korvat törössä asenteella "minuahan te kaikki tulitte katsomaan". Ei se nyt ihan entiseen malliin liikkunut, mutta se liikkui.

Toivoin vain, että tuomari antaisi ykkösen niin pääsisimme esiintymään vielä champion-kehässä.

Kuva Marjo Uimi

Ja niinhän siinä kävi, että Ruusa poistui omasta kehästään ykköspalkittuna luokkavoittajana (jälkimmäinen oli vähintäänkin odotettua, koska muita poneja ei luokassa ollutkaan). Champion-kehästäkin lähti mukaan vähän muutakin kuin kokemusta, nimittäin Ruusa oli VAIN CHAMPION!

Kuva Leena Kahisaari. Miksiköhän roikotan noita loimivöitä noin... Mutta loimi istuu kuin se olisi Ruusalle tehty.
Minä kun luulin, että muutaman vuoden takainen B-welshien kolmossija olisi jäänyt Ruusan näyttelyuran kovimmaksi saavutukseksi! Mutta tämä ponihan vain parantaa kuin sika juoksuaan. 

Eikä kyse ollut edes siitä, että olisi ollut huonot kilpakumppanit, vaan mikä tahansa championin valinnassa mukana ollut poni olisi voinut voittaa. Taakse jäi muun muassa eräs moninkertainen champion, ykköspalkittu jalostusori. 

Selvästikin tuomari tykkäsi tällaisesta isorunkoisemmasta mallista, sillä reserve champion oli jykevä ruuna. Kova juttu sekin, ruunia ei muistaakseni ole pahemmin B-welshien champion-kehässä palkittu sitten loistokkaan Peacockin aikojen.

Kuva: Leena Kahisaari. Saisi poni vielä vähän laihtua, mutta nyt kylkiluut jo sentään tuntuvat kaivamatta.
BIS-kehässä juokseminen voi olla vähän kovemman luokan kasvattajille peruskauraa, mutta tällaiselle parin ponin kasvattajalle aika komeaa. 

Vielä komeampaa oli se, ettei tarvinnut BIS-kehästäkään lähteä tyhjin käsin. Ei Ruusa nyt sentään sijoille siellä yltänyt, mutta saimme Best turned out -palkinnon! 

Kuva: Marjo Uimi. Tämä poni on niin kaiken vaivan arvoinen!
Minulle on vieläkin vähän epäselvää, mitkä tämän palkinnon kriteerit ovat, mutta tuomari sanoi, että se ei ollut pelkästään ponille vaan myös esittäjälle. Wuhuu! Kaipa se on vähän niin kuin sellainen paras kokonaisuus -palkinto. Kannatti vielä ennen BIS-kehää sivellä ponin naamaan huolella vauvaöljyä! 

Iso kiitos tästä kuuluu myös apukäsi-Marialle, joka pelasti vaatekaappikriisiltä - huomasin nimittäin perjantai-iltana kello 22.30, että minulla ei ollutkaan solmiota koko kämpässä. Ihana Maria kaiveli miehensä asustekaappia ja käytti vielä solmion veljellään solmittavana, koska kumpikaan meistä ei osaa sitä solmua tehdä. Tiimityötä siis!

Ruusan Best turned out -palkinto helpotti vähän häpeääni siitä, miten rumassa kampauksessa Albert-polo joutui suorittamaan näyttelydebyyttinsä. Mutta vain vähän. Aika paljon hävettää vieläkin. Pyydän anteeksi kaikilta, jotka joutuivat altistamaan silmänsä niille sykeröille.

Mutta tällainen palkintosaalis oli Ruusalla:

Tuo isoin ruusuke oli joku tuomarin erikoispalkinto. Siinä lukee Glebedale Stud. Tästä puuttuu vielä parhaan B-welshin kiertopalkinto, jota emme saaneet, koska viimevuotinen voittaja ei ollut palauttanut sitä


Älkääkä luulko, että näyttelyraportti jää tähän. Lisää tulee, kun saan lisää kuvia. Albertin esiintymisestä sen verran, että vaikka tuomari ei ollut kovin vaikuttunut Albertin käytöksestä, minä häpesin silti lähinnä niitä lettejä.

21 kommenttia:

 1. Vautsi, paljon onnea hienosta menestyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannatti lähteä. Ruusan kanssa on ihan mahtavaa olla näyttelyssä, kun se toimii kehässä melkein kuin ajatus. Olinkin hetken ihan shokissa, kun se ei ekassa kehäseisotuksesa meinannut pysyä aloillaan. Onneksi tokeentui nopeasti.

   Poista
 2. Wau mikä poni luonnossa! Kaikista niistä näytillä olleista poneista, meidän Frodo suorastaan rakastui Ruusaan, kun bis kehän alkamista odoteltiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Voi pikkumiestä! Kiitos kehuista! Ruusalla on kyllä jotenkin karismaa, joka saa katsomaan sen rakenteen puutteita vähän läpi sormien.

   Upea oli Frodokin livenä! Se oli sitten viimenäkemän niin miehistynyt, että en melkein tunnistanut, vaikka olinkin nähnyt siitä kuvia! Ehkä Ruusa tarkoituksella flirttaili sille. Onnea menestyksestä!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Hienolta tuntuu. Minä kun olin ajatellut, että Ruusa on ikuinen kakkonen tai kolmonen.

   Miten teillä meni?

   Poista
 4. Onnittelut hienosta menestyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannatti lähteä reissuun. Ensi sunnuntaina sitten mätsäriin.

   Poista
 5. PARASTA!!! Nämä hetket tekee kaikista niistä muista hetkistä kaiken vaivan arvoisia ja enemmän <3 Olette menestyksenne ansainneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista! Tämä on todellakin sitä parhautta, jonka voimalla jaksaa taas rämpiä seuraavat vastoinkäymiset. Ei tällaisia poneja ole joka kulmalla.

   Poista
 6. Onnittelut! :) Ruusa on nyt just hyvässä kunnossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On se aika hyvä nyt, mutta ehkä vielä muutama kilo voisi lähteä. Tai mieluummin muuttua lihakseksi.

   Poista
 7. Paljon onnea, hienoa näyttelymenestystä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämän voimalla jaksaa taas vähän aikaa.

   Poista
 8. Mahtava poni! Mutta ilman hyvää esittäjää, ei ponistakaan saisi kaikkea irti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruusa on kyllä sellainen show-poni, että tietää kyllä mitä tehdä. Se tuntuu toimivan melkein ajatuksen voimalla.

   Poista
 9. Ruusa on upea! Hurjasti onnea menestyksestä! Kuvistakin välittyy tamman olemus siitä, että hän on kovin kaunis eikä epäile näyttää sitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Luulen, että Ruusa tosiaan tietää olevansa hieno, ja mielellään näyttää sen muillekin! :D Tämän julkaisun jälkeen olen saanut lisää kuvia ja Ruusalla on melkein kaikissa innostunut ilme. Tuomarikin totesi, että tamma on innoissaan.

   Poista