tiistai 16. toukokuuta 2017

Mikset jo synny?

Juup. Eipä ole mitään varsaa näillä hoodeilla näkyillyt. Eikä kyllä vaikuta siltä, että näkyisi vielä vähään aikaan.

Ehkä varson, ehkä en, so not. Huomaa myös punk-henkinen kampaus.

Tai no, tissiosastolla on kyllä tapahtunut kehitystä, mutta jos tähänastisesta tahdista on jotain pääteltävissä niin tätäkin settiä saa katsella vähintään päiviä ennen kuin asiaintilassa seuraavaksi tapahtuu muutosta.

Epäilen, että jos Pulla-Albert saapuu maailmaan tällä viikolla, ajankohta osuu loppuviikkoon. Vaan voihan se mennä ensi viikkoonkin. Tai sitä seuraavaan. Kaipa se juhannukseen mennessä on ulkona.

Tissit maanantain vastaisena yönä kello 2:45.

Tissit maanantai-iltana kello 22.


Merkki kai sekin, että pouni on myös hinkannut häntäänsä.

Esimerkiksi maanantaina lähdin illalla tallille tavallista aiemmin, koska poni näytti siltä kuin yrittäisi kaivautua persus edellä pihaton seinästä läpi. Sen jälkeen ei näyttänyt millään löytävän mukavaa lepoasentoa. Mutta sitten poni kävi köllölleen eikä olo näyttänyt enää yhtään tukalalta.

Ähäkutti! Vielä saa valvoa.

Ainahan on tietysti myös mahdollista, että poni on laajentanut vaiva-cv:tään vielä kesäkutkallakin.

Häntä ei nimittäin ole ainoa jouhiosasto, jota Ruusa on viime päivinä hinkannut. Havupuuhun hankaamalla se on loihtinut harjaansa varsin punk-henkisen kampauksen. Tyylin viimeisteli oljilla köllöttely ennen kuin pihka oli kuivunut. Ei voi kuin ihailla omaperäistä tyyliniekkaa.

Myös koivuun on hyvä hangata.

Ponin mielestä myös ihmisen tulisi osallistua sen ruumiinosien rapsutteluun.

Muutenkin se ilahtuu kaikenlaisista ohjelmanumeroista, joista ykkössuosikki on tietysti ruohoon totuttelu. Olemme päässeet jo huimaan 20 minuuttiin kerralla. Adjektiivi on puhdasta sarkasmia. Kahtena edellisenä vuonna poni laidunsi tässä vaiheessa kevättä jo yötä päivää.


Nyt kesä näyttäisi olevan vielä kaukana, vaikka omasta kesälomastani on jo puolet valvottu.

"Et olisi ensimmäinen hevosenomistaja, jonka varsa syntyy vasta loman jälkeen", totesi eläinlääkäri muutaman päivän takaisella käynnillään. Siinäpä viiteryhmä, johon mieluummin jättäisin kuulumatta. Tällä menolla tarvitsen kesäkuussa lomasta toipumisloman.

Niin että mikä mättää, Pulla-Albert? 341 vuorokautta on minusta jo sellainen kypsytysaika, että kyllä siinä pitäisi vaikka oripojankin valmistua. 

Poikiahan tunnetusti saa aina odottaa. Ovat kaiketi sen verran mukavuudenhaluisia, että köllöttelevät mamman sisuksissakin mieluummin pitempään kuin lyhempään. Onhan syntymisprosessi varsin vaivalloinen kaikille osapuolille.

Äitienpäivänä poni kävi pihatossa pyörimässä eikä ravistellut. Sitten tuli maanantaina vähän vettä niskaan. Punk-henkinen tyyli on viimeistelty.

Syntymisen odottelussa haluaisin korostaa erityisesti univajetta kerryttävän omistajan kärsimyksiä. 

Valvottuina öinä on ollut hyvää aikaa pohtia, miten järkevää oli muutenkin kroonisesti unettoman ryhtyä tällaiseen unirytmin tehosekoitusprojektiin. No, järjen kanssahan tällä ei ole mitään tekemistä.

Eipä auta kuin odotella. Odotella ja valvoa, valvoa ja odotella. Yritän lohduttautua ajatuksella, että varsominen on joka päivä päivän lähempänä. Ja yritän olla ajattelematta niitä hevosia, jotka ovat kautta historian ja tänäkin keväänä kantaneet 12 kuukautta tai jopa yli 400 vuorokautta.

Onneksi sentään olosuhteet alkavat olla syntymän ihmeelle kunnossa, kun tänne Uudellemaalle saatiin pieni lämpöaalto.

Lämpöä on ollut jopa niin paljon, että ponitätikin luopui pariksi päiväksi pitkistä kalsongeista. Maanantaina illalla tosin puin ne takaisin. Piposta en sentään ole vielä edes ajatellut luopua. Ehkä harkitsen sitä sitten loppuviikolla, jos luvatut helteet saapuvat. 

16 kommenttia:

 1. Meillä on tamma muuttanut käytöstä radikaalisti; aamuruoat jäivät sunnuntaina kuppiin ja varsa selvästi kalusti itseään kohdussa uusiin asemiin, sillä tamma oli tuskainen ja näytti kuin sillä olisi vähän ollut polttoja. Kamerasta katselin muutaman kerran mutta epäilys on, että aikaisintaan ensi yönä tai sitä seuraavana tulisi, tissit ihan nollassa tällä ja vaikuttaa, että tämä menee siihen prosenttiin jolla maito laskeutuu vasta jälkijunassa, sillä perä on jo ihan lödö. Tsemppiä odotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusallakin on perä jo ihan löysä, ollut jo viikkoja... Tosin tänään havaitsin, että ihan kuin se olisi nyt selvästi vielä löystynyt. Emällään meni varsomista edeltävänä päivänä ihan veltoksi takapää ja tämä alkaisi nyt olla jo aika lähellä sitä.

   Mutta mitään kipuilua tai levottomuutta ei ole, päinvastoin poni nukkuu niin paljon, että taidan soitella huomenna vaihteeksi eläinlääkärille, onko näin valtava unisuus enää ihan normaalia.

   Tsemppiä sinnekin varsomiseen ja valvomiseen! Tuntuu, että kevät on ollut outo varsomistenkin suhteen.

   Poista
 2. Tulisi nyt jo! Joka aamu täytyy käydä tsekkaamassa onko syntynyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tulisi! Peräpää on tosiaan jo ihan valmista kauraa, mutta ponin käytös ei anna mitään viitteitä varsomisen lähestymisestä...

   Poista
 3. Vieläkään! Jestas. Meille tulisi sunnuntaina samat lukemat.. Täytyy rukoilla että mun poni on nopeampi liikkeissään :'D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei vieläkään! Tuntuu, että Facebook on ihan täynnä varsakuvia, mikä ei ainakaan helpota turhautumista. Toki tiedostan, että tämä ei ole vielä mikään erityisen hurja tiineyden kesto, mutta kun Ruusa itse syntyi aika lähellä 330 vuorokauden aikaa niin tämä odotus alkaa jo tökkiä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kyllä kaikki jo kyselevät, että eikö ole vielä varsaa. Olisikin!

   Poista
 5. Kuka sitä nyt haluais syntyä, kun kesäkin on melkein kuukauden myöhässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuvasti sanottu! Aika monella näyttää menneen yllättävän pitkään. Ruusastahan nyt ei tiedä, mikä sille on normaalia, mutta moni sellainenkin tamma, joka yleensä tekee 320 - 330 vrk on nyt pitänyt 340 - 350...

   Poista
 6. Argh!! Synny jo. :D
  Mie olin vähän paniikissa, kun en aamulla kerennyt tarkistamaan, että onko pulla jo syntynyt. Mutta ei näöjään olisi kannattanut turhaan hermoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, näyttää siltä että ei tässä kannata hötkyillä vielä vähään aikaan. Mutta ei uskalla jättää vahtimattakaan!

   Poista
 7. Voi ei, se on kyllä näköjään sitkeä tapaus. :D Täytyy kyllä kompata myös muita, en malta odottaa kun pieni Pulla-Albert putkahtaa maailmaan. <3 Siinä vaiheessa kyllä oma varsakuume saattaa taas nousta himpun verran ylöspäin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeässä on! Vähän näyttää siltä, että vielä saadaan odotella... Se, pahentuuko varsakuume tästä, riippuu varmaan vähän siitä, miten tässä käy. Toivottavasti nyt kuitenkin menisi kaikki hyvin ja varsa olisi reipas ja terve.

   Poista
 8. Huh!! Mie näin yks päivä päiväunia nukkuessa sellaisen unen, että Rippe (kyllä, mun ruunani) varsoi ruunikon orivarsan, jolla oli päässään joku tähti tai semmoinen piirtomainen kuvio. Ihmettelin siinä sitten, että kyllä on isänsä näköinen.. :D Voi herranjestas, taitaa olla vähän liikaa varsa jo mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Tähän aikaan vuodesta on kyllä helposti varsoja mielessä itse kullakin. Mutta Pulla-Albertia ei vieläkään ole näkynyt.

   Poista