lauantai 6. toukokuuta 2017

Melkein edistystä

Juuri, kun olin ehtinyt julkaista viime blogipäivityksen, tallinpitäjä soitti, että Ruusa on nyt sen oloinen, että se pitäisi hänestä erottaa ruunasta. Joten nyt tammamamma saa elellä yksiössä, kunnes synnyttää itselleen seuraa. Toivomme, että tämä asumismuoto rohkaisisi sitä varsapuuhiin.

Mainittuna päivänä eli torstaina tissitarkastus paljasti viimeinkin edistystä asiassa. Ensi-innostuksen jälkeen tarkasteltuna eivät ne nyt ihan imetysvalmiudessa olleet, mutta kyllä tällaiseen malliin hyvällä tahdolla ihan hyvin voisi kuvitella tositilanteessa ilmestyvän maitoa.

Edistystä, ensimmäistä kertaa! Nisät sojottavat jo alaspäin eivätkä halaile toisiaan.


Sitä paitsi ihan kuin varsan ulostuloaukossakin olisi näkynyt vähän turvotusta ja hännän tienoilla entistä löysempää löysyyttä. Lisäksi poni nosteli koko päivän häntäänsä, katseli välillä mahaansa ja sillä oli vähän kipuilmettäkin naamalla välillä. 

Nyt alkaa tapahtua, päätteli ponitäti ja siirsi itsensä yöksi tallinpitäjän pihassa tönöttävään asuntovaunuun. 

Ilmeisesti ponilla kuitenkin oli vain ilmavaivoja. Ulos tuli nimittäin useita pieruja, mutta ei yhtään varsaa.

Aamuun mennessä tissitkin olivat palanneet rusinoiksi ja nisät halailivat taas toisiaan. Paljon melua tyhjästä.

Halailevat nisät. Sorry kun tämä on nyt eri kulmasta kuin edellinen, kuvia ei ole ihan helppo ottaa.


Varsaa odotellessa olen jälleen ehtinyt oppia lisää siitä, mitä kaikkea voi varsomisessa mennä pieleen. Että eipä ole hukkaan mennyt sekään aika.

Ruusalle sen sijaan on ehtinyt tulla jo ikävä ruunaa ja ruunalle Ruusaa, ovathan ne jo pari päivää eläneet aidan erottamina. (Väliaidassa ei ole tällä hetkellä sähköä, lisäämme sen kuvaan sitten kun siinä on myös Pulla-Albert.)


Linkki videoon

6 kommenttia:

 1. No hö! Meilläkin alkoi semivalvominen jo, koska tissit kääntyivät, perä veltostui ja huiskiminen alkoi. Olisin ihan mieluusti odotellut vielä sen pari viikkoa..En usko, että tässä ihan synnyttämässä ollaan, mutta eihän sitä anteeksi itselleen antaisi, jos kyttäämättä jättäisi ja jotain tapahtuisikin. Tsemppiä sinne! Toivotaan, että Ruusa ehtii ennen Vipsua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä, tuntuu ettei vielä ala tapahtua, mutta kun ei voi tietää niin pitää vahdata. Saisi ruveta tulemaan!

   Poista
 2. Voi noita kahta <3

  -Hanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat kyllä niin liikkikset! Tässä on tosin jännää se, että samassa aidassa ollessaan eivät juurikaan ole rapsuttelua harrastaneet. Ehkä ero sai tajuamaan, että kaveri onkin aika ihku juttu?

   Poista
 3. uusi blogiteksti ei näy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pahoittelen, painoin vahingossa luonnoksessa "julkaise", kun piti painaa "tallenna". Pitäisi olla joku "oletko varma, että haluat julkaista", ettei tulisi näitä vahinkojulkaisuja.

   Poista