sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Teini tahtoo äidiksi

Ruusa pääsi tänään puolipäivälaitumelle. Alkuun se oli asiaankuuluvasti painanut turvan nurmeen ja antanut mennä. Kunnes havaitsi, että aivan laitumen vieressä tarhasi ori. Ja vähän matkan päässä toinen ori, joka vieläpä oli Ruusan lapsuudenihastus.

Orihavaintojensa jälkeen Ruusa-polo ei ollut pystynyt enää lainkaan keskittymään ateriointiin. Ruusan oli ollut pakko juosta kahden oriin välissä ja pyrkiä estämään muita tammoja flirttailemasta hänen miestensä kanssa. Siinä oli jo alkanut laumadynamiikka olla koetuksella ja aidatkin ryskyneet siinä määrin, että tallinpitäjä oli katsonut parhaaksi viedä oriit sisään.

Ruusa oli ehtinyt juosta karvansa märäksi ja näytti samalla tiputtaneen jälleen jokusen kilon. (Miksen minä voi laihtua yhtä nopeasti? Minulta liikenisi ponillekin pari kiloa, jos vaan keksisin miten siirtää ne omalta vyötäröltäni poniin.)

Poni rallitteli vähän vielä poikien kadottua näköpiiristäkin.Ei onneksi köhäissyt lainkaan!
Ruusa-rukka tuntuu tulevan kiimaan heti, kun näkee oriin. Ja vaikkeivät tärppipäivät juuri kyseisellä hetkellä sattuisikaan olemaan käsillä niin kyllähän pojille pitää silti vähän keimailla. Kun Ruusa sitten oikeasti on kiimassa niin ponin kuvan voisi vaikka painaa sanakirjaan kohtaan "poni kiimassa".
 
Jos Ruusa olisi ihminen, ilkeät nettitädit varmastikin kutsuisivat sitä teinihoroksi. Ja jos Ruusaa eivät pitelisi aidat ja ihmiset niin se olisi varmaankin jo tiineenä.

Jotkut 2-vuotiaat ovat kiimojensa edessä vielä kovin hämmentyneitä. Ei Ruusa. Ruusalla on 1-vuotiaasta saakka ollut vakaa aikomus ryhtyä pitämään yhtä jonkun ihanan poikaponin kanssa. Se olisi omasta mielestään jo niin valmis äidiksi.

Paitsi, että Ruusa tyrkyttää peräänsä jokaiselle orille, se myös jaksaa höristä lempeästi jokaiselle ponilapselle. Joten vaikka teiniponi on laumassa aika röyhkeä, tallinpitäjää ei yhtään hirvittänyt päästää sitä samaan aitaukseen varsallisten tammojen kanssa.


Yksi Ruusan suloisimmista laidunkamuista näyttää tältä.
Ei Ruusa halua varsoille pahaa, se haluaa vain tutustua niihin.Valitettavasti varsojen emät eivät toistaiseksi suhtaudu Ruusan tutustumisyrityksiin kovin myötämielisesti. Noin niinkuin lievästi ilmaistuna.

Vähän lisää laidunrallikuvia tältä päivältä. Painon hupeneminen tuhdin kortisonikuurin aikana näkyy kyllä.

Pakollinen tukkakuva. Ensi viikolla riistän Ruusalta sen tukkajumaluuden.
Ennen tallille menoa kävi mielessä, että mitenköhän Ruusa antaa kiinni, kun on viimein päässyt laitumen makuun. Alla olevasta kuvasta voi päätellä, miten vaikeaa kiinnisaaminen oli.

"Moi mami! Oon jo tulossa!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti