perjantai 12. heinäkuuta 2019

Auta Albert poninäyttelyyn - enää kyyti puuttuu!

Näin on näreet, Albert on viimein ilmoitettu ensimmäiseen näyttelyynsä. Tämä merkkitapaus koittaa noin kuukauden päästä eli tarkoitus olisi lähteä Ypäjälle Kansalliseen poninäyttelyyn lauantaina 10.8. 

Olemme jopa harjoitelleet, mistä ehkä enemmän myöhemmin. Ongelmana on enää vain yksi pikkujuttu, nimittäin Albertin saaminen pelipaikoille. Meiltä puuttuu siis kyyti.

Kuvan tyyppi liittyy tapaukseen. Se on jotenkin niin RUUNA! (Ja miten se näyttää noin paksulta, vaikka tosielämässä kylkiluut voi lähestulkoon nähdä?)

Nythän on niin nolosti asiat, että omassa ajokortissani lukee vain yksi kirjain, ja se kirjain on B. Aivan kuin tämä ei olisi tarpeeksi, autoni papereissa lukee suurimman sallitun vetomassan kohdalla vain 1 300 kg.

Eli mikä tahansa omaa yhden hevosen traileriani isompi koppi menee yli molemmista hevoskuljettamisen lakisääteisistä avainarvoista. (Näistä on muuten kattava selvitys Ponipäiväkirja-blogissa, suosittelen jos asiassa on jotain epäselvää.)

EN lähde liikenteeseen ilman, että nämä asiat ovat kunnossa, enkä suosittele sitä muillekaan. Olisi aika ikävää ruveta tien päältä soittelemaan kuskia, kun poliisi katkaisee matkan, ja ajella seuraavat kuukaudet polkupyörällä, jollaista en omista.

Ja juu, tarkoitus olisi saada ajokorttiin lisää kirjaimia (olisi hevoskuljettamisen kannalta suotuisaa, jos niitä olisi enemmänkin kuin kaksi), mutta en voi laskea sen varaan, että ehdin tämän pariin ennen näyttelyreissua.

Varsan lisäksi harjoitusta kaipaa omistaja, jonka letitystaidot ovat kauniisti sanottuja vähäiset.Itsehän kyllä omistan kuljetuskaluston, jolla itse pystyn laillisesti nykyiselläkin ajo-oikeudella kuljettamaan yhtä ponia kerrallaan.

Jokainen blogia pitempään seurannut kuitenkin ymmärtänee, että en ole kauhean innoissani lähtemään noin pitkälle matkalle ilman tukiponia. Kaverin, vieraankaan, kanssa Albertilla ei ole ollut ongelmia lastautua tai matkustaa.

Kaikki tutut ja tutuntutut potentiaaliset kuskit alkaa olla kyselty läpi ja relevantin tuntuiset Facebook-ryhmät spämmätty. Tiedustelematta on lähinnä vain ammattikuskin saatavuus ja taksa.

Eli laitetaanpa niin sanotusti verkot näillekin vesille ja katsotaan, josko kyyti löytyisi (mielellään ammattilaistasoa huokeampaan hintaan) blogin kautta!

Ensisijaisesti olisi haussa a) valmis kyyti, jossa tulisi kaveri mukana tai b) vuokralle B-kortilla ajettava hevosauto. Toissijaisesti myös kuski kunnon vetoautolla kävisi. Trailerin saanen tarvittaessa lainaan kotitallilta ja muun kaverin puutteessa Ruusa voinee lähteä seuralaiseksi. Tämä tosin todennäköisesti tarkoittaa sitä, että tamma ei suostu kävelemään koppiin enää omana näyttelypäivänään sunnuntaina. 

Sijainti on Kirkkonummella.

Jos sinulla olisi mahdollisuus lähteä kanssamme näyttelyyn tai tiedät jonkun, jolla olisi traikussa tilaa tai B-kortilla ajettava henkilöauto, laittele viestiä. Sellainen tulee perille blogikommenttina, tuossa sivussa olevan yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen lahtoruutuun@gmail.com.

8 kommenttia:

 1. Voi että, olette niin väärällä suunnalla! Muuten meidän kyytiin olisi mahtunut matkustuskaveri, mutta ollaan täällä Venäjän rajalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi! Oletteko tekin tulossa Ypäjälle? Nyt onneksi löysin vuokralle b-kortilla kuljetettavan hevosauton, joten reissu toteutuu. Huh! Vielä olisi hyvä löytää apukädet, kun ei ole ruuhkaksi asti innokkaita...

   Poista
  2. Joo, me tullaan näyttelyyn, kun on vielä nuori ja ori, niin näytetään kertaalleen. Ja kun forestit ei saa rotunäyttelyä aikaan. -.- Jos vaikka käy niin hurjasti, että ensi vuonna ollaankin jo takaosata kevyempiä ja keskitytään vain ratsujuttuihin ;)

   Poista
  3. Frodo onkin näköjään yksin luokassaan, että ainakin luokkavoitto on taattu! Uskon kyllä, että tulee muutakin kotiinviemistä. Älä nyt rupea takapäätä vielä keventelemään, jos pystyy keskittymään oriinakin. Niin on hieno nuori mies.

   Poista
 2. Hienoa, että löysit teille auton! Jos en olisi juuri tuota viikonloppua kokonaan töissä, niin olisi voinut melkeinpä tehdä reissun poninäyttelyyn, mutta työt kutsuu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työ se aina häiritsee vapaa-ajanviettoa! Sama ongelma on ollut muillakin muuten myöntyväisillä. Arvostan suuresti ajatusta! Sinulla olisi kyllä ollut aika pitkä matkakin.

   Poista
 3. Tullaan Helgan kanssa myös poninäyttelyyn! Pitäisi vaan ajella jokin harjoituslenkki trailerilla, kun ei viitsi lähteä ensimmäistä kertaa yksin trailerilla Ypäjälle asti. Minun pitäisi itse ajaa ja Helga matkustaa yksin. Minulla juurikin tuo sama ongelma, pelkkä B ja yhtä hevosta saan vedettyä kevyellä kopilla, mutta ei sen enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää! Se pikku-e pitäisi kyllä oikeasti ajaa, mutta hiukan pitäisi treenata ensin peruutustarkkuutta. Tosielämässä ei ole vielä tullut vastaan peruutustilannetta, josta en olisi selvinnyt, mutta en ole koskaan joutunut trailerin kanssa peruuttamaan niin tarkasti kuin inssissä pitää.

   Ei ole tullut ajettua sitä pikku-e:tä, kun on ollut ennen Albertia ihan riittävä kalusto B-kortilla ajamiseenkin enkä ole koskaan omistanut kunnon vetoautoa. Tarvittaessa olen aina aina aiemmin saanut autollisen kuskin pestattua. Nyt alkoi kuitenkin tuntua, että olisi hyvä jos olisi itsellä edes se ajokortti.

   Poista