lauantai 14. lokakuuta 2017

Musta ja 135-senttinen

Se on kuin onkin musta! Siis Albert. Näin totesi maanantaina tunnistaja. Kavioiden ja sukkakuvioiden tunnistus tuotti hiukan ongelmia, koska muta oli niin tiiviisti mustannut sukat ruununrajoista. Toivotaan, että meni oikein. 

Kuvituskuvaksi yksi lemppareistani Mintun vierailulta 21.9. Tykkään kuvasta, vaikka ponit seisovatkin siinä alamäkeen. Eivät siis ole tuolla lailla takakorkeita oikeasti.  ©aaveen.net


Etukäteen jännitti eniten mikrosirutus, jopa siinä määrin, että jännitys vaikutti yöunien pituuteen. Albertilla kun sattuu olemaan hysteerinen neulakammo. 

Mutta kuinkas sitten kävikään? Nenä herkkupuurossa varsa ei oikeastaan ehtinyt edes tajuta, mitä oikein tapahtui. Vähän nosti päätä, että mitähän hittoa, mutta jatkoi sitten eväiden nauttimista. Tunnistajan salamannopeuden ansiosta toimenpiteeseen meni tuskin sekuntiakaan.

Ovat nuo mikrosirutkin jonkin verran pienentyneet sitten edellisen kokemuksen kuusi vuotta sitten. Käytännössä neulakoko on melkein puolittunut. 

Sirutuksen sijaan kynnyskysymykseksi muodostui dna-näytteen otto. Albert ei voinut ymmärtää eikä myöskään hyväksyä sitä, että hänen tukkaansa revittiin. Toivottavasti tarttui mukaan jokunen jouhi juuresta asti. 

Onneksi dna-määritys on mahdollista tehdä jouhista, koska verikokeen ottaminen Albertilta on eläinlääketieteen ammattilaisillekin melkoinen mission impossible ainakin ilman tuhtia rauhoitusta ja joskus rauhoituksen kanssakin.

Jos oikeanpuoleinen on 135 cm korkea, miten korkea on vasemmanpuoleinen? ©aaveen.net


Sitten otsikon senttiosuuteen. 135 senttimetriä ei sentään ole Albertin säkäkorkeus, vaan samalla käynnillä tunnistaja mittasi emäponin. Virallista mittausta ei lähdetty hakemaan, vaan omistajan uteliaisuutta tyydyttämään. Sama mitta tuli edestä ja takaa. 

135 senttiä on lukema, johon voi B-welshin kasvattaja olla tyytyväinen. Ruusa on jäänyt maksimikorkeudesta vain pari senttiä!

Jälkikäteen tajusin, että olisi ollut kiva Albertinkin korkeus saada tietää. Tosin jouhien repimiskokemuksen jälkeen tunnistaja tuskin olisi mittatikkuineen päässyt kovin lähelle varsaa. Oma arvioni on, että korkeus on noin 110 cm. Ei siis mikään jättivarsa. 

6 kommenttia:

 1. Iik! Ruusa näyttää jotenkin niin pieneltä ja on kuitenkin 3cm isompi kuin Kotti! :D Kuinka pitkä sinä olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienihän se 135 senttiäkin tietysti on. Minä olen 158 cm.

   Poista
 2. Albertilla on niin nätti ja ilmeikäs pää :D Tuosta alemmasta kuvasta sen näkee niin selvästi, voi että miten söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä samaa mieltä. Rakenteessa Albertilla olisi parantamisen varaa, mutta pää ja ilme ovat ihanat. :)

   Poista
 3. Tosi kauniita poneja kuvissa <3! Mun varsa Chakra on nyt 120cm (ja sen emä väh 10cm Ruusaa pienempi). Se toki onkin aikamoinen saliMarkku ollut alusta asti :D ei tollanen pieni ja sievä niinkun Albert... Ja kun kirjoitit ettei ole takakorkea niin toi on varmaan 10cm :P yök. Ei tartte paljon pääkuvia enempää siitä jakaa heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Chakra on kyllä käsittämättömän iso! Selvästi Albertia isompi, vaikka on molemmilta puolilta pienemmistä aineksista. Siitä tulee varmasti aika mukavan kokoinen poni (tai hevonen tuolla kasvuvauhdilla)! Minusta Chakra on kyllä ainakin kuvissa tosi nätti.

   Poista