maanantai 16. toukokuuta 2016

Kesää kohti ulkoasussakin

Blogissa on ollut vielä aika talvinen tunnelma, vaikka blogin ulkopuolisessa elämässä eletään jo täyttä kesää. Aika pitkään tätä asiaintilaa kestinkin, mutta nyt oli pakko tehdä asialle jotain. Tein siis uuden bannerin.

Bannerista tuli melkein samanlainen kuin edellisestä pitkälti siksi, että muuten olisi pitänyt muokata css:ää. Tämä ei olisi mikään ongelma, jos tietäisin, mistä löytäisin sen css:n, jonka edellistä ulkoasua varten pykäsin. Tietääkö joku, miksei blogger näytä jo tehtyä css:ää, jos menee ulkoasuasetuksista siihen kohtaan?

No, tällainen tämä nyt on. Olkoon sen aikaa kun jaksan katsella. Ehkä olisi tuo lense flare pitänyt laittaa johonkin muualle kuin ponin persukseen, mutta onhan tässä aika paljon luvassa juttua asianomaiseen suuntaan liittyen.

Uusi:
Vanha:

P.S. Sorry niille, joita ei voisi vähempää kiinnostaa tällainen ulkoasupäivittely. Itse tykkään kuitenkin kirjata ylös ulkoasumuutokset, niitä on hauska myöhemmin selailla ja vertailla.

2 kommenttia:

 1. Ymmärrän hyvin miksi mutta mikä ihmeen css? Heti alkoi kiinnostaa vaikka taitaakin mennä koneista koodamisen puolelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koodaamisen puolelle menee tosiaan. CSS (cascade style sheets) määrittelee sivustolla sen, miltä kaikki näyttää. Tässä blogissa CSS määrittelee mm. sen, missä kohtaa sivulinkit ovat, mikä niiden fontti on ja että niiden välissä on tuollainen pystyviiva.

   Bloggerin mallin suunnittelutyökalussa on lisäasetukset-kohdassa sellainen "lisää css", jossa olen laitellut noita juttuja. Mutta jostain syystä kun nyt menen siihen, se ei näytä enää sitä koodia, jonka aiemmin olen kirjoittanut. Kyllähän se css on tallessa, koska se toimii. Pitäisi vaan tietää, miten siihen pääsisi kätevimmin käsiksi.

   Ei ole helppoa!

   Poista