maanantai 9. kesäkuuta 2014

Hyvää ja vähemmän hyvää

Päivän uutislähetys sisältää hyviä ja vähemmän hyviä uutisia.

Hyvä uutinen: Ruusan laiduntaminen on edelleen sujunut mukavasti ja varsin sopuisasti.

Vähemmän hyvä uutinen: ötökät ovat syöneet ponin tissien tienoita sen verran ahnaasti, että siellä on turvonnut kohta, vähän kipeäkin.

Sitten erittäin hyvä uutinen: kesään mahtuu myös ratsastusta. Vuoraponi, johon ehdin Ruusan edellisessä kodissa muutaman kerran tehdä tuttavuutta (ja ihastua), ei jäänytkään historiaan. Sen ohjelmassa on sittenkin puskatädin kokoinen kolo myös kesäkodissaan. (Alla olevat kuvat ovat viime ratsastukselta tällä ponilla - ja nyt vasta huomasin, että leukahihnan olisi voinut laittaa muutaman reiän löysemmälle...)

Tässä tämä vuokris, 31.5. humputeltiin ilman satulaa. Poni oli niin kiltti, että ravasi ihan pientä mummoravia pitääkseen epävakaan lastinsa kyydissä.  Jos olisin kokeillut laukkaa, olisin varmaan kupsahtanut alas.
Tämä on siitäkin kiva poni, ettei se ole etupainoisenakaan raskas kädelle.
Vuokraponin tallilla olisi kuulemma mahdollisuus ottaa tuntejakin - sopuhintaan. Kannattaahan sitä aina kokeilla, vaikka opettaja ei olisikaan muodollisesti pätevä.

Tädillä on kerrankin sopiva ratsu alla.
Ehkä jonakin päivänä opin katsomaan, minne olen menossa.
Toivotaan, että nousujohteinen kehitys ponin selässä jatkuu.

Ainakaan ratsu ei tällä kertaa ole alimittainen tädin ulottuvuuksiin nähden. Tuollainen rapiat 140 cm on aika näppärän kokoinen tällaiselle puolipitkälle ponitädille.

Mutta samana päivänä, kun sovittiin ratsastuksen jatkosta, tuli huonojakin uutisia: koti, josta Ruusa lähti kesäparatiisiinsa, ei odota rimpulaa enää laidunkauden loputtua. Lopettavat toiminnan.

Tallinpitäjien ratkaisu oli ikävä yllätys, vaikka se loppujen lopuksi tuskin oli varsinaisesti yllätys kenellekään.

Kesä menee taas täysimittaisen tallipaikka-ahdistuksen kovissa kourissa.

Terveelle ponille tuskin olisi vaikea löytää sopivaa paikkaa, mutta monivammaisen eläimen kanssa tilanne on kimurantimpi. Ylipäätäänkin pihattopaikkoja on harvoin tarjolla.

7 kommenttia:

 1. Tsemppiä tallipaikan etsintään!

  VastaaPoista
 2. Voihan nenä!

  Se on totta, että paikan löytäminen "erityisehdoilla" on paljon vaikeampaa. Toivottavasti teitä kuitenkin onnistaa ja sopiva paikka löytyisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta. Ruusalla näitä erityisehtoja on jo sen verran, että oikeastaan vähän hävettää niitä tallinpitäjälle luetella...

   Poista
 3. Voihan nenä tosiaankin. Muistan tuon ahdistuksen, kun yritin miettiä mistä sopiva paikka erityisvaatimuksia omaavalle. Toivotaan että asia ratkeaa eikä tarvitse koko kesää ahdistua! "Meidänkin" pihatossa ilmeisesti vapautuu paikka nyt (ollaan ymmärtääkseni samalla suunnalla), eivät tosin taida ilmoitella vaan ennemmin vastaavat paikanhakuilmoituksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko kyseessä ihan joku pikkutalli? Sellaiset eivät kyllä usein mitään ilmoittelekaan. Olen aina laittanut paikanhakuilmoituksen ja nytkin tein niin, ainakin sain melkein samantien yhden vastauksen. Että ehkä niitä pihattoja sittenkin on, ovat vaan "piilossa".

   Poista