sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Perässähiihtäjä nyt myös Instassa

Tarkkasilmäisimmät blogin lukijat ovat saattaneet jo huomatakin tuolta oikeasta sivupalkista, että tämäkään blogi ei enää ole pysynyt vain yhdessä kanavassa, vaan rönsyillyt myös Instagramin puolelle. 


Voisi ajatella, että monikanavaistuminen olisi ihan normaali kehityskulku, mutta mikä on pieni askel somenatiiveille, on suuri loikkaus vastarannankiiskelle. Olen vuosia sitkeästi rajoittanut julkisometukseni blogialustalle.

Ihan periaatteenkin vuoksi olen pysytellyt pois sieltä, mihin suurin osa bloggaajista on jo etupäässä siirtynyt eli sieltä Instasta. Tähän on ollut montakin syytä: uskonpuute oman sisällöntuotannon kiinnostavuuteen monessa tuutissa (tai edes yhdessä), kuvien jäkittäminen pullonkaulana bloginkin päivittymiselle sekä ennen kaikkea ruutuajan vähintään riittävä päivittäinen kesto ilman yhtä lisäaddiktiotakin. 

Mutta kun heppablogiskene vain hiipuu hiipumistaan niin pakkohan se oli addiktion uhallakin perustaa tili myös Instaan. Ja nyt kun olen jo pari viikkoa instaillut niin onhan se aika hauskaa. Taustatutkimukseni perusteella tulin siihen tulokseen, että tilin nimen kannattaa olla jotain sellaista, joka kertoo sisällöstä, mielellään niin että se aukeaa myös ulkomaankielisille. Ainakin itse klikkaan tilille yksittäisen kiinnostavan kuvan perusteella herkemmin, jos tilin nimi antaa ymmärtää, että muukin sisältö noudattaa samaa linjaa.

Koska "takaisinlahtoruutuun" tai "lahtoruutuun" tmv. kertovat jotain vain blogin jo tunteville, instanimi on eri. Halusin instatilin pointiksi sen, että tässä sitä tukevasti aikuisen ikäinen harrastaa poneilla, joten nimeksi tuli vähän hupsu "40_with_ponies". Olen luovuuden huipulla!

Ja totta kai kannattaa heti tähdätä kansainväliseen suosioon, joten instatilin aloitin suoraan englanniksi. Always aim high! Koska valtaosa seuraajista kuitenkin on kotimaista alkuperää niin olen jo siirtymässä kaksikieliseen malliin. Englannista en luovu, koska harmittaa aina kun surfaillessa tulee vastaan kiinnostava kuva ja sitten teksti onkin vain auf Deutsch tai muulla heikomman osaamiseni alueelle osuvalla kielellä.

Tekstintuotantohalukkuuttani kuitenkin vähentää se, että olen kännykän kanssa niin keski-ikäinen. Mistä tietää, onko kännykän käyttäjä nuori vai keski-ikäinen naamaa katsomatta? Nuori naputtaa menemään peukalot viuhtoen, keski-ikäinen tökkii kosketusnäyttöä kömpelösti yksisormitekniikalla. Eivät mahdu nelikymppiset peukalot pikkuaakkosille ja sitäpaitsi pikkuruutu on hankala ikänäön heikentämille näköelimille. Tästä on kuulemma suunta vain alaspäin, kertovat oikeasti vanhat.

Instatiliä on täällä blogin puolellakin joskus kysytty ja nyt sellainen on. Eli ei muuta kuin tervetuloa sinnekin! Yritän kehitellä Instaan sisältöä, joka ei ole aivan ns. tårta på tårta tämän blogin kanssa. Enkä aio luopua blogista.

P.S. Saa myös vinkata seurattavaksi kiinnostavia instatilejä, mielellään poniaiheisia!

8 kommenttia:

 1. Ite teen paljon instapostauksia Planolyn kautta! Se on ihan huikeen näppärä kun voi tehdä koneella kaikki postaukset valmiiks ja sit vaan puhelimen apista käydä tökkäämässä sopivassa välissä et publish now. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä!

   Minä olen jonkin verran julkaissut ihan tietokoneelta, sekin on mahdollista ihan Instassa pienellä kikkailulla, mutta siinä ei saa ihan kaikkia ominaisuuksia käyttöön. Tai ainakaan en ole löytänyt esim.monen kuvan julkaisun vaihtoehtoa koneella.

   Itse asiassa juuri se kännykkäpainotteisuus taisi alun perin olla syynä Insta-vastaisuuteeni.

   Poista
  2. Mulla on ollut instatili vuoden verran enkä ole kuullutkaan Planolysta, ihanaa kiitos!! :D Elämä helpottui juuri suuresti :)

   Mitä tulee blogiin ja instaan, niin itse olen sitä mieltä, etteivät ne mitenkään sulje toisiaan pois. Itselleni insta on vähän sellainen pinnallisempi juttu, ja blogissa on sitten syväluotaavammat tekstit.

   Poista
  3. Tämäpä hienoa, että tuli hyödyllinen vinkki muillekin!

   Minustakaan blogi ja insta eivät sulje toisiaan pois, mutta viime vuosina on monelle käytännössä käynyt niin, että vähitellen blogi on hiipunut. Minä tykkään blogeista joten haluan pysyä tällä alustalla.

   Poista
 2. Mulla on ollut instatili peräti puolisen vuotta, mutta sulla on jo heti sata seuraajaa enemmän XD. Olen kyllä laiska päivittäjä ja kun aihepiiri vielä rönsyilee kiharahepoista b-laadun kaupunkikuviin, ei ole suuri ihmetyksen aihe, ettei ole tullut joukkoihastumista. Omaksi iloksi teen silloin harvoin, kun koen, että on jotain näytettävää. Hevosen mestarillinen etukengän irrotus oli kyllä pakko ikuistaa instankin puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä on käyttäjätunnus? Rupean seuraamaan!

   Ihan kivasti on ponitädin tili tosiaan saanut seuraajia, vaikka toisaalta instassa on myös yhtä vanhoja tilejä, joilla on jo nelinumeroinen seuraajamäärä. Mutta turhapa sitä on muihin verrata. Luulen kyllä, että yleistilin on vaikeampi kerätä seuraajia kuin yhteen asiaan keskittyneen. Curlyn luulisi herättävän kiinnostusta! Ainakin monella jotenkin erikoiseen hevoseen keskittyvillä tileillä on aikamoiset määrät seuraajia.

   Poista