tiistai 8. toukokuuta 2018

It's a match (show)! (Kuvaaja haussa)

Minulla oli sellainen suunnitelma, että esittelisin Albertia kaikennäköisissä näyttelyhommissa tänä kesänä ja sitä ennen kävisimme treenaamassa mätsäreissä. Ensimmäiseksi etapiksi oli suunniteltu helatorstain mätsäriä Lohjalla, koska Lohja on melkein naapurikunta. 

No, sattuneesta syystä mätsäri ei ole sellainen karkelo, jonka takia tällä hetkellä pakkaisin Albertin traileriin ja toivoisin parasta.

Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen, onhan minulla myös toinen poni. Tällekin kyseessä on tervetullut kenraaliharjoitus, onhan näyttelyuralla ollut parin kesän tauko. Mätsärin voisi kuvitella olevan passeli tapa palata kehiin.

Ruusan ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa mätsärikokemus oli 4-vuotiskesällä Hämeenlinnassa.


Kahden ja puolen vuoden näyttelytauko näkyy ainakin Ruusa-ponin lookissa, joka on vähintäänkin metsittynyt. Tässä lookissa en kuunaan kehtaisi poniani rotutuomarin eteen taluttaa.

Ajattelin olla näyttämättä reuhuletille nyppimiskampaa, eikös mätsärissä voi olla vähän omalaatuisemmassa kuosissa. Mutta tänään tulivat ohjeet ja niissä edellytettiin rodunomaista siisteystasoa. Hmm. Siistiminen vaatisi hieman enemmän valmistautumisaikaa kuin pari päivää.

Kovin suurta menestystä nyt ei kuitenkaan ole odotuksissa siksikään, että poni on vähän kevyessä kunnossa (=ei läski). Edes näyttelymenestyksen vuoksi ei kuitenkaan ole suunnitelmia ryhtyä lihotusoperaatioon, koska taannoinen kaviokuume. 


Koska vakinainen apukäsi/kuvaaja on muuttanut Atlantin toiselle puolelle, joudun näillä näkymin reissuun ponin kanssa keskenäni.

Ilman apukäsiä vielä ehkä pärjää, ainakin jos ei käy vessassa tai syö, mutta eihän bloggaaja pärjää ilman kuvia.

Joten jos alueella on joku kuvaustaitoinen helatorstaina vapaana niin tässä olisi hyville mätsärikuville varma ostaja tiedossa! Aiemman oman mätsärikokemukseni perusteella voin suositella niitä kuvauskohteeksi ihan muuten vaankin. Eikä yleensä ole pahemmin muita kuvaajia, jotka osuisivat oman linssin eteen juuri, kun polle edustaa. 

2 kommenttia:

 1. Voi hitsi, luin tämän vähän myöhässä :( olisin hyvin joutanut apukädeksi kuin myös kuvaajaksikin! No, joku toinen kerta :) täytyykin laittaa mätsärit korvan taakse, ne olisikin hyvä paikka treenata omaa kuvaamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi tosiaan! Tällä kertaa ei jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa, mutta olihan siellä ihan mukavaa.

   Suosittelen kyllä ehdottomasti mätsäreitä kuvauskohteena, jos näyttelykuvaaminen yhtään kiinnostaa. Bonuksena se, että todennäköisesti moni paikalla oleva on kiinnostunut ostamaan kuvia.

   Poista