sunnuntai 6. toukokuuta 2018

"Nyt lakkaat murehtimasta", sanoi eläinlääkäri

Eläinlääkäri ehti kuin ehtikin keskiviikkona ultrata Albertin polvet. Hoito-ohjeeksi saatiin normaalia elämää ja "nyt lakkaat murehtimasta". Huh!

Ultrassa ei siis näkynyt mitään erityistä, nivelen sisällä ei ollut edes normaalia enemmän nestettä. Ainoastaan luu näytti alkuun sen verran oudolta, että eläinlääkäri ehti säikähtää, kunnes tajusi katsovansa avointa kasvurajaa. Ei kuulemma kovin usein tule ultrailtua kasvuikäisten polvia.

Eläinlääkäri ei epäillyt kollegansa havaintoa Albertin liikkeen epäpuhtaudesta.

Itse hän ei kuitenkaan pystynyt liikkeen puhtautta arvioimaan, koska runsaat viisi päivää sairastarhassa seissyt varsa esitteli raviliikkeiden sijaan mieluummin levitointitaitojaan. Parinkymmenen metrin ravuutusyrityksen jälkeen eläinlääkäri totesi, ettei halua nähdä enempää, koska Albertin liikkumistapa aiheutti merkittävää vaaraa narun molemmissa päissä olleiden terveydelle.

Laiduntreenitkin on saatu kunnolla alkuun.


Ei ole yksivuotiaan poninpoikasen juttu seisoskella päivät pitkät yksikseen. Joten ihan kiva, ettei sairastarhaamista tarvinnut jatkaa kauempaa. 

Varmuuden vuoksi varsa lykättiin leikkisedän kanssa isoon aitaukseen vielä rauhoituksesta tokkuraisena. Eläinlääkäri oli melko varma, että täysin kirkasmielisen varsan päästäminen vapauteen olisi tehokas tapa saada aiheutettua uusi vamma. Nyt Albert heräili hiljalleen parempaan todellisuuteen eikä riekkunut itseään rikki. 

Nyt pitäisi vaan tietää, mihin viedä Albert laitumelle ja saada traileritreenit etenemään. Onhan tässä vielä muutama viikko aikaa...

8 kommenttia:

 1. Hyvä, että asiat selvisivät, eikä Albert ole pahemmin rikki. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla, hyvää kesän odotusta teille!

  VastaaPoista
 3. Hieno juttu, että mitään ei löytynyt ultrasta!
  Toivottavasti laidunpaikka löytyy jostain ja Albertin seuraavasta matkasta tulee vähän rauhallisempi. Jos Hauho ei ole liian kaukana, niin KS-tallilla on ainakin oripoikia laitumella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauho on kyllä liian kaukana, kiitos kuitenkin ehdotuksesta! On tässä pari paikkaa Uudellamaalla mietinnässä.

   Albert saa todennäköisesti seuraavalle matkalle sen verran loiventavaa, että ei ole ainakaan ihan niin nopeasti loikkimassa...

   Poista