lauantai 2. joulukuuta 2017

Tervetuloa joulukuu ja ainakin päivän talvi!

Olemme virallisesti selvinneet masentavasta marraskuusta. Täällä etelässähän luontokin juhlisti marraskuun loppumista valkaisemalla maisemaa merkittävästi, kaiken huipuksi vieläpä kätevästi viikonlopun alla!

Ykköslemppari tältä päivältä.Tänään kaiken huipuksi satuimme auringon kanssa tallille samaan aikaan, joten eihän tässä ollut muita vaihtoehtoja kuin ottaa kaveriksi vielä kamerakin ja roudata blogin päätähtöset seikkailumetsään. 

Mikäs tässä kuvaillessa, kun on tällaiset mallit.
Olenko koskaan tullut kertoneeksi, että kuulun vastavalon faneihin?

Alberthan kimpoili välittömästi joka ilmansuuntaan, mutta Ruusalla ei tällä kertaa oikein ollut omaehtoista innostusta. Kyllä sekin silti pyytäessä esitteli kaikki askellajit ja vähän muitakin askelkuvioita. 


Mutta pikku vinkki muille kameran kanssa liikkujille, kannattaa tsekata kameran akkutilanne mielellään ennen itse kuvaustilannetta. Muuten voi käydä sillä lailla, että kamera heti päälle ehdittyään alkaa vilkutella akkuvaloa. 

  
No, onneksi akussa oli sentään sen verran puhtia, että hetken aikaa ehti kuvata. Onneksi, koska säätiedotuksen mukaan tällaista kuvaussäätä ei ihan heti ole uudelleen näköpiirissä (huomenna tulee taas vettä)! Tarkennus oli kyllä kuin hidastetussa filmissä, joten onnistumisprosentti jäi alhaiseksi. Etenkin liikekuvista oli valtaosa aikamoista suhrua. 

Onneksi määrä ei ratkaise! Ainakin itse olin muutamiin kuviin oikeinkin tyytyväinen, enkä edes laita tähän nyt ihan kaikkia. Säästetään jotain myöhempiinkin kuvitustarpeisiin.

Esimerkiksi tässä kuvassa ei haittaa, vaikkei tarkennus olekaan ihan kohdillaan.
Syöminen kiinnosti enemmän kuin juoksentelu. Ponit olivat tässä valossa vain hetken, joten ei tullut kovin ihmeellisiä poseerauksia. 


8 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Teillä oikein aurinko näyttäytyi tänään, itse tallilla mietin, kuinka olisi ollut mukavaa jos aurinkokin olisi paistanut, mutta ihan tyytyväinen piti olla päivään, milloin ei satanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä oli tosiaan upea päivä eilen, mutta nythän vesisade on jo pessyt lumen pois ja on palattu normaaliin pimeyteen ja märkyyteen. Onneksi sentään sattui edes toinen kaksipäiväisen talven päivistä viikonloppuun!

   Poista
 2. Todella upeita kuvia! Hieno tuo valo näissä. Eikä todellakaan pieni epätarkkuus haittaa, fiilis ja tunnelma ovat kuitenkin tärkeimmät. Etenkin kun ei mitään virallisia kuvia ole. Harmittaa etten ehtinyt itse ulkoiluttaa kameraa, onneksi ehdin ilman satulaa maastoon lumiseen metsään. Eikä meillä edes paistanut aurinko kunnolla, oli aika pilvessä siinä vaiheessa kun tallilla kävin...

  Albert on tainnut kasvaa aika paljon? Molemmat ponit ovat niin kauniita, ponikuume iskee aina salakavalasti kun näkee noin söpöjä poneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei täälläkään ihan koko päivää paistanut, mutta aika paljon kuitenkin. Huomasi heti eron omassa fiiliksessäkin.

   Albert on tainnut tosiaan nyt taas ottaa pienen kasvupyrähdyksen. Eilen käynyt kengittäjäkin heti sanoi, että varsa on kasvanut. Tuntuu, että sen jälkeen kun aloin korvata osan varsarehusta soijalla, Albert alkoi kasvaa ja rotevoitua. On se takaa varmaan jo jotain 120 cm.

   Poista
 3. Vau mitä kuvia! Aurinko ja pakkanen on vaan niin kaunis yhdistelmä. Ja tietenkin ihanat mallit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse asiassa ei edes ollut kuin yksi aste pakkasta! Vaikka kieltämättä kuvissa näyttää ihan kuin olisi kylmempikin.

   Viimeistään eilen tajusi, miten paljon on kaivannut oikeaa talvea eikä tällaista kuravelliä. Illallakaan ei ollut niin pimeää. Mutta nyt ollaan tosiaan taas kurasäässä.

   Poista
 4. Oi mikä ihana aurinko. Upea tunnelma kuvissa! Meilläkin juostiin kamera ojossa pitkin metsiä tuon yhden talvipäivän ajan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko todellakin tuli tarpeeseen. Kuulemma itsenäisyyspäivänäkään ei pitäisi sataa. Toivottavasti laitat teidän kuvia blogiin jossain vaiheessa. :)

   Poista