sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Esteponin ainesta?

Meidän Albertista saattaakin kuulkaas tulla esteponi!

Tänään se nimittäin seikkailumetsässä löysi hyppäämisen ilon. Ihan noin vaan yhtäkkiä hoksasi, että näiden tukkipinojen ylihän voi ihan huvikseen loikkailla, ja tämän hokattuaan meni "kujassa" edestakaisin.

Vielä keskiviikkona Albert jarrutti ja kääntyi ennen estettä.


Noin ei-esteihmisenä sanoisin, että isän puolen koulusuku ehkä jonkin verran näkyy Albertin hyppytekniikassa, mutta kyllä se ihan näppärästi yli pääsee. Enkä nyt lähde sen enempää analysoimaan tekniikkaa, kun oma silmä ei riitä kovin säkenöivälle analyysin tasolle.

Tietenkään en ollut missään vaiheessa kameran kanssa oikeaan aikaan oikeassa paikassa, mutta kerrankin oli sentään kamera mukana. Onnistuin tallentamaan yhden hypyn takaapäin ja yhden etuviistosta. Tässä se etuviisto (kyllä on taas niin ammattitasoista kuvamateriaalia, että huh):Ei siinä ehkä se mainittu hyppäämisen ilo hirveän kirkkaana paista silmään, mutta huomionarvoista on, että Albert olisi yhtä hyvin voinut kiertää esteen.

Ja onhan tässä kuitenkin cooliusaste aika korkealla. Poni loikkaa sillä lailla ikään kuin ohimennen, tyylillä "kädet taskussa ja purkka suussa". Este on ehkä 40 cm, mutta se on maastoeste eli vaarallisuusaste on korkea.
Onhan Albert aikaisemminkin loikkinut esteiden yli, mutta ne ovat olleet paria poikkeusta lukuun ottamatta nimenomaan esteitä, joita ei kovassa vauhtikiidossa ole ehtinyt muuten väistää.  

Esimerkiksi itsenäisyyspäivänä kun oli taas yksipäiväinen talvi, päästin ponnyt kera setäponin laitumelle kirmaamaan eikä Albert ehtinyt hidastaa huomattuaan tarhan portin olevan kiinni, vaan muitta mutkitta - lankoja hipaisemattakaan - loikkasi yli.

Portti oli sellaisella tavanomaisella lyhyiden aitatolppien korkeudella, ehkä 60 cm. Mutta sähkölanka ei ehkä ole helpoimpia erikoisesteitä, joten pointsit Albertille tästä suorituksesta!

Selvästi esteponiainesta. Kohtahan tässä pitää ruveta jotain irtohypytyksiä miettimään!

En saanut itsenäisyyspäivän pomppua videolle, mutta tässä muuta ilottelua:


Linkki videoon.

6 kommenttia:

 1. Mammaponilla hauskaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammaponilla on ollut tosiaan aika hauskaa vapaana juostessaan viime aikoina. Valitettavasti on pari kertaa myös osunut pukeillaan Albertiin. Kuten videollakin näkyy, Albert suhtautuu äipän ylikuohumiseen aika varovaisesti.

   Poista
 2. En kestä kun Albert on niin super <3 Nähdään ehkä näiden ponien kanssa sitten estekarkeloissa. Kovasti se meinaa tuo ravurin alku, että esteillä se ura urkenee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin! Kyllä Venda tietää, että pikku estehyppelö on ravurillekin ihan hyvää jumppaa! ;)

   Poista
 3. En tiedä, etsinkö huolimattomasti vai eikö sähköpostiosoitettasi ole täällä blogissa, mutta jos viitsisit ehtiessäsi laittaa mulle päin viestiä (lap.lehtinenATgmail.com), olisi kokeneemmalta kysyttävää.

  T. Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu tietysti vähän aiheesta, miten paljon osaan auttaa. Mutta yritetään! Laitan viestiä. Omaa sähköpostiosoitettani ei tosiaan ole näkyvillä, mutta tuosta yhteydenottolomakkeesta tulee viesti perille.

   Poista