tiistai 6. joulukuuta 2016

Hyvää itsenäisyyspäivää suomenhevoskuvilla

Kuten useimmat varmasti ovat tietoisia, Suomi täyttää tänään 99 vuotta. Uljaan isänmaan kunniaksi tuli mieleen julkaista suomenhevoskuvia. Ei mitä tahansa räpsyjä, vaan oman kuvaushistorian parhaimmisto. 

Oma ykkössuosikkisuokkikuvani on tämä. Vähän siinäkin kyllä häiritsee emän riimu ja kun minulla ei ollut tästä valmista kuvaa niin tästä pikakäsitellystä tuli vähän oudon värinen.
Tämänhetkisessä fyysisessä sijainnissani sattui olemaan valokuvia vain vuodesta 2012, joten aika pienestä siivusta Suomen itsenäistä historiaa puhutaan. 

Lyhyen aikajanan lisäksi tajusin kuvia läpi käydessäni, että kuviini on päätynyt myös hyvin kapea otanta Suomen omasta hevosrodusta! Hyvin harvassa omien kuvieni parhaista on suomenhevonen. Ja melkein kaikki suomenhevoskuvieni hevoset ovat toisilleen sukua. 


Toistaiseksi ainoa kuvausretkeni kenttäkisoihin tuotti aika monia tämäntyyppisiä otoksia. En ollenkaan ymmärtänyt, miksi muut kuvaajat eivät innostuneet tästä kuvakulmasta. Olen tosin vain 90-prosenttisen varma, että kuvassa on suomenhevonen.

Welsheistä olisi ollut huomattavasti helpompi toteuttaa onnistuneiden otosten kavalkadi.

Mutta yritystä ei laiteta, joten tässäpä kokoon raavittu suokkikuvien parhaimmisto. Valitsin tähän sellaiset, joita ei tässä blogissa ole ennen nähty.

Ruusan kahden kesän laidunkaveri 2-vuotiaana.

Sama tamma 1-vuotiaana.
Ja vielä sama tamma maitovarsana. Tämä on ensimmäisen kuvan tamman lapsi.
Emätamma 2012.
Tytär 2015.

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, erityisesti tuon ensimmäisen kuvan tunnelma on aivan ihastuttavan herkkä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ensimmäinen on myös yksi omista suosikkikuvistani. Varsojen ensimmäiset ulkoilut ovat aivan parhaita kuvaushetkiä, kun emät ovat vielä niin täynnä rakkautta ja suojelunhalua.

   Poista
 2. Upeita kuvia! Tuo ensimmäinen on todella kaunis, lisäksi toi kolmonen iski muhun kovin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kolmas kuva on otettu ihanana sumuisena syysaamuna, samasta aamusta on oikeastaan toinen omasta mielestäni parempikin kuva, mutta se oli jo julkaistu blogissa niin jätin sen pois.

   Kolmannen kuvan nuori tamma on perinyt ensimmäisessä kuvassa näkyvän emänsä harjan, jota ilman ensimmäinenkään kuva ei olisi yhtä hyvä. (Ekassa kuvassa sentään on eri varsa.)

   Poista