lauantai 5. syyskuuta 2020

Hei hei monikanavaisuus - tätiponeilu oli liikaa Instagramille

Olihan se ihan kivaa niin kauan kuin sitä kesti, monikanavainen someilu. Olen päivittänyt menneenä kesänä suhteellisen säännöllisesti Instagramia, mutta nyt sometus palaa puhtaasti blogin puolelle ainakin toistaiseksi. 

Päätös Insta-tauosta ei ole omani, vaan palveluntarjoajan, jonka mielestä poniaiheisten kuvien julkaisu, toisten poniaiheisten tilien seuraaminen ja niiden kuvista tykkääminen on ilmeisen epäilyttävää toimintaa, jolta palvelun tulee käyttäjiään suojata. Toisin sanoen Insta on blokannut minut syystä, jota en tiedä. Varmuuden vuoksi luin vielä uudelleen säännötkin varmistaakseni, etten ole vahingossa niitä rikkonut, enkä ole.

Kännykässä koko sovellus ei uudelleenlatauksen jälkeen toimi. Tietokoneella pääsen yhä kirjautumaan, en voi tehdä mitään muuta kuin katsoa muiden kuvia.

Tätä on nyt jatkunut viikon verran.

Laidunotos heinäkuulta.Olen tietysti laittanut aiheesta parikin palautetta Instagramille, mutta mitään ei ole tapahtunut. Olen kyllä kuullut, että eivät ole mitenkään erityisen kiinnostuneita auttamaan yksittäisiä käyttäjiä enkä siis varsinaisesti odota, että pääsisin enää käyttämään palvelua.

No, pitäkööt tunkkinsa. En ole vielä poistanut tiliä, mutta jos tilanne jatkuu pitempään niin teen senkin. En tällaisessa tilanteessa halua kaunistaa palvelun käyttäjätilastoja, joita se käyttää mainostajien houkutteluun.

Harmi sinänsä, koska Instassa oli mahdollista hieman kansainvälisempikin sometus ja oli kiva seurailla ihmisten postauksia siellä - tällaisia perinteisiä blogeja kun ei juuri kukaan enää pidä. Olin itsekin juuri ehtinyt tottua lyhyiden kuvallisten päivitysten tekemiseen. Tuskinpa silti tulevaisuudessakaan osaan tehdä sellaisia tänne blogin puolelle.

No, eipähän tule turhaan roikuttua somessa, kun on yksi kanava vähemmän. Enemmän aikaa vaikka ...ööö... kotitöille (jotka jäivät tänäänkin tekemättä).

7 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Jos yhtään lohduttaa, niin mun blogin sivu oli Facebookissa (Facebook omistaa nykyään Instankin) jollain estolistalla puolisen vuotta. Mitään linkkejä en voinut blogistani sinne laittaa, koska sisältö olisi voinut olla haitallista. Vasta blogin osoitteen vaihtuminen korjasi tilanteen mutta edelleenkään mitään julkaisujani ei voinut jakaa Facebookissa. Laitoin lukuisia viestejä Facebookille että missä mättää eikä mitään tietenkään korjattu. En voinut myöskään ostaa mainoksia.

  Vasta tänä kesänä yrittäjien Facebook-ryhmässä eräs Facebookissa työskentelevä kaveri laittoi viestiä, että voisi auttaa ja hän poisti sitten tiedon blogini haitalliseksi luodusta blogger-osoitteesta. Eihän ollut vaikeaa eihän?!

  Hän arveli, että botti oli tulkinnut sivuni haitalliseksi siinä mielessä, että siellä olisi saatettu myydä eläviä eläimiä. Näin on voinut käydä tilillesi myös. Mutta tilanne ei varmaan koskaan tule ratkeamaan, helpompaa on vain tehdä uusi tili. Jos jäät odottelemaan, että Instagram tekee asialle jotain, ehtii siinä välissä tulla monta uutta somekanavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko mielenkiintoista, jos tämä johtuu siitä että botti epäilee minun myyvän eläimiä... Ottaen huomioon, että monilla Insta-tileillä ihan avoimesti myydään hevosia ja ne saavat jatkaa ongelmitta.

   En minä viitsi mitään uutta tiliä ruveta luomaan. Olen aika herkkä äänestämään jaloillani eli jos joku palvelu on näin hankala käyttää niin toivoisin, että ihmiset vain lakkaisivat käyttämästä sitä ja niin ajattelin itse toimia. Kuten sanoit, jossain vaiheessa tulee joku korvaava palvelu.

   Poista
 3. Eeeeeeiiiihh, mä oon niin ärsyyntynyt sun puolesta tämän asian tiimoilta. On ollut ihanaa seurata instan puolella sun ponien elämää, joten toivon kyllä että löydät helpon ratkaisun tähän. Älä vain jätä kokonaan instaa pois! Niin kuin joku jo kirjoittikin että tee uusi tili, olen samaa mieltä. En osaa kyllä kuvitella kuinka paljon joudut näkemään vaivaa sen eteen, että saisit uuden tilin käyttöösi ilman uusia haitallisia ilmiöitä, mutta tsemppaan sitä kyllä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet tykännyt! Ihan kivaa on ollut Instatiliä pitää.

   Tilanne ottaa sen verran päähän, että pitäköön tunkkinsa. Jos palvelu toimii näin huonosti ja epäreilusti niin en minä vasiten halua olla sen kauppatavarana (sitähän käyttäjät näille somejäteille ovat). Insta oli ihan kiva niin kauan kuin se toimi, mutta ei se ole minulle mitenkään välttämätön.

   Poista
 4. Hei, mä sain mun instan toimii sillä, kun poistin blogin linkin. Toivottavasti sullakin ongelma ratkeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkistä! Kokeilenpa vielä tuota ennen kuin poistan koko höskän.

   Poista