lauantai 15. joulukuuta 2018

Voiko halpa olla hyvä? Loimivinkki varsoille ja muille kapoisille

Voiko halpa olla hyvä? Olisin melko lähellä väittää, että voi.

Tällainen harvinainen yhdistelmä tuntuisi toteutuvan Hööksin Fairfield Barney -loimessa. Tulin ostaneeksi sellaisen viime syksynä, kun piti saada eräälle kasvuikäiselle sadeasu kohtuullisin kustannuksin (tämän ovh on karvan alta 70 euroa, sisältäen irrotettavan kaulakappaleen).

Ponimitoitettu takki istui Albertille aivan täydellisesti, vaikka loimessa oli yhden koon verran kasvunvaraa! Pusakka pysyi varsamaisessa menossa vinksahtamatta mukana.

Loimen istuvuus on pihatto-olosuhteissa aika lailla ykkösasia, koska takkia saattaa joutua pitämään päivätolkulla putkeen. (Istuvuuden soisi toki olevan prioriteetti myös vähemmän ulkoilevien hevosten loimihankinnoissa.)

Kaulakappale jäi kyllä ensimmäisenä syksynä käyttämättä, sillä sen kanssa Albert osoitti akrobaattista lahjakkuutta riisumalla loimensa omatoimisesti.


Iloinen yllätys oli, että halpisloimi ei edes viime syksyn ennätysmonsuunissa päästänyt sadetta läpi. Ei, vaikka pihi omistaja ei kartuttanut Albertin garderoobia kuin yhdellä vaatekappaleella.

Myöskään reikiä ei tullut, vaikka setähevosen kanssa ahkerasti toisiaan hammastelivat (valitettavasti setähevosen loimet eivät pysyneet ehjinä, yhdestä Albert muun muassa järsi irti koko häntäläpän).

Viime syksynä hankin myös äitiponille varsan vaatetukseen mätsäävän sadeasun, ja loimi istui sillekin mainiosti. Ja hyvä että ostin, koska tänä syksynä Ruusan loimea on tarvittu Albertin suojaksi. 

Ponnyni ovat nyt samaa loimikokoa! Tästä on seurannut se, että sadesäälle ei ole ollut vaihtoloimea. Onneksi sekä Fairfield että Ruusaa peittänyt Bucas ovat pitäneet kunnon vedentulon jopa kolme päivää putkeen. 

Kolmipäiväisen vedentulon jälkeen kuitenkin ostin Albertille uuden kasvunvarallisen takin, samaa mallia tietysti. Ensimmäistä kertaa ostin 135-senttisen loimen, näin isolle koolle ei ole aiemmin tässä ponitaloudessa ollut tarvetta.


Miinuspisteitä Barneylle tulee lähinnä vain löperöstä kaulakappaleesta, joka menee rullalle. Lisäksi kaulakappaleen alareuna taittuu niin, että sen ja itse loimen väliin jää rako. 

Lopullinen arvosana tietysti punnitaan vasta useamman käyttövuoden ja pesun jälkeen, mutta tässä loimessa vaikuttaisi olevan aika lupaava hinta-laatusuhde. Tässäpä siis loimivinkki niille, jotka pähkäilevät varsalle tai kapealle ponille kohtuuhintaista vaatetta!

Tämä ei valitettavasti ole maksettu mainos (voin kyllä lähettää tilinumeroni mahdollisia sponsoripalkkioita vastaan, tulisi tarpeeseen).

8 kommenttia:

 1. Equitare on toinen "halpa ja tosi hyvä". Suokille ainakin istuu hyvin päälle! Vanhin loimista pitänyt vedenpitävyytensä nyt ainakin jo kolmisen vuotta, mulla näitä useita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Tosin jos Equitare sopii suokille niin tuskin omilleni, ovat vähän eri kaliiberia. Mutta hyvä vinkki niille, joiden hevoset ovat leveämpää mallia.

   Poista
 2. Kyllä halpa voi olla hyvä! Meillä on yksi ulkotoppaloimi joka on tilattu Englannista aikanaan Equestrian.comista. Express Bargain- loimi maksoi ehkä 55€ kotiin kannettuna ja on nyt neljättä talvea käytössä. Voisi sanoa olleen hintansa väärti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löydöt ovat parhaita! Tämä kuvissa näkyvä loimi maksoi alennuksessa myöskin 55 euroa ja mielestäni se on jo melko sopuhinta näin hyvästä loimesta! Aika näyttää tietysti, kestääkö tämä pesuja ja käyttöä pitkään.

   Mutta jos ajattelee, että joku samantasoinen merkkiloimi on helposti 200 euroa niin jos tällainen 55 euron loimi kestää vaikka kolmanneksen siitä ajasta mitä kallis, se on jo ollut suhteessa enemmän hintansa väärti. Tietysti ympäristönäkökulmasta on parempi ostaa samassa ajassa yksi kuin kolme loimea.

   Poista
 3. Mä olin ostanut tämän merkin kevyen sadetoppaloimen käytettynä ihan muistamattani ja löysin sen tänä syksynä ja totesin myös Muulille oikein sopivaksi! Vielä ei ole käyttöön asti tullut, käytetään ensin pari muuta loimea "loppuun". Ne ovat tosin Equitarea, eli en tiedä saanko niitä koskaan kulutettua loppuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Se jäikin mainitsematta, että nämä ostamissani loimissa on siis 100 gramman vuori. Eli pihattoelikoilla käyvät tyyliin +10 asteesta pikkupakkaseen. Täytyy toivoa, että kestäisivät pitkään. En ole mikään shoppailuintoilija eli mielellään käyttäisin samoja vermeitä vaikka kymmenen vuotta.

   Poista
 4. Meillä kaikki parhaat loimet on halpisloimia. Ne istuu hevosen mallista riippumatta yleensä parhaiten ja pitää vettä parhaiten. Samalle Hööksin loimelle suositus meiltä! Paras ostos kaikkien Horzen poniloimien kanssa. Nimenomaan osastolle shettis ja silakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Horzen poniloimet ovat myös hyviä! Sen sijaan Avalanchet myin pois, kun eivät istuneet poneilleni. Pari sellaista kyllä jätin varaloimiksi. Minulla oli niitä vaikka miten paljon, kun aikoinaan Ruusalle ja sen emälle niitä ostin alelaareista.

   Yhden kesä-Avalanchen annoin ilmaiseksi naapurin ratsastuskoululle, kun se ei pitänyt vettä, vaikka sitä ei edes ollut pesty. Ratsastuskoulun poneilla on kuulemma loimia myös ihan kurapukuina, joten siellä oli käyttöä sadetta pitämättömällekin.

   Poista