lauantai 14. heinäkuuta 2018

Upeiden varsojen Welsh Show

Welsh-näyttelyt ovat vähän kutistuneet sitten viimenäkemän. Itsehän jätin viime kesänä kaikki näyttelyt välistä, joten en edes muista, oliko Welsh Show viime vuonna yksi- vai kaksipäiväinen. Tänä vuonna koko härdelli saatiin vedettyä läpi noin seitsemässä tunnissa, mikä oli tietysti pitkänmatkalaiselle plussaa. 

Syy ponimäärän pienentymiseenhän on se, että suurin kasvattaja muutti maasta. Mutta vaikka ponimäärä on vähentynyt niin laatu ei ole heikentynyt. 

Paras varsa, B-welshien reserve champion Springhill Fnam.
Otsikon mukaisesti tämänvuotinen Welsh Show jäi mieleen varsoista. Tuomari Kirsi Lehtonenkin mainitsi aiheesta valittuaan näyttelyn parhaan varsan. Voitto napsahti kerrankin B-welshille eli voittaja oli ori Springhill Fnam (Vliedberg Farley x Hilin Jini Me), isänsä ensimmäinen jälkeläinen. 

Cobien reserve champion ja tuomarin kakkossuosikki myös varsoista, tamma Flowzone Iris (Cathael Maximus x Flowzone Chianti). 

Wpb:ssä maitovarsa oli peräti rotunsa paras, tamma Goldriver Rosie the Rebel (Fredbo's Garmin x Renella Gold)! Varsa vaikutti olevan nimensä veroinen. 
C-welshien reserve champion, tamma Flowzone Inka (Moondelight Sir Arthur x Bodwenarth Coral Drift).

Oli siellä muitakin upeita kuin vain varsoja.

Best In Show -kehässä kolmen parhaan joukko erottui silti selvästi muista, ja kun kehässä oli enää kolme eläintä, niiden järjestys oli helppo arvata. 

BIS Storhaus Crusader.

Itseoikeutettuna ykkösenä oli cobiori Storhaugs Crusader (Nebo Crusader x Cwmglyn Ebrill), kakkosena 3-vuotias B-welshtamma, näyttelyn paras nuori Springhill Jinette (Carrwood Orpheus x Hilin Jini Me)  ja kolmosena c-tamma Tyssul Olivia (Tireve Daniel x Tyssul Carrie Ann). 

BIS II Springhill Jinette.

BIS III Tyssul Olivia.Tietenkin on myös mainittava ratsastusluokat. Jos joku väittää, että welsh ei ole lastenponi niin sopii käydä katsomassa näitä luokkia. Lasten luokissa söpöyden määrä oli muutenkin lähes sietämätön. 

Voittajaratsukko oli suorastaan malliesimerkki pukeutumisetiketin noudattamisesta (ei varmaan ollut tweed-takeissa kuumakaan kunnon helteessä). Samaa voi sanoa tuomarista.

Ottakaa mallia! Ratsastusluokkien voittajat Penhwnllys Milkmaid ja 6-vuotias Emilia Ristimäki. Taluttajana äiti Soila Järvinen ja kuvassa vasemmalla tuomari Jonna Äikäs. 


Ratsastuksellisesti oma suosikkini oli sama kuin mihin jo viime syksyn Laatuponikisassa kiinnitin huomiota: Centannial Lady Catharina 10-vuotiaan ratsastajansa Veera Kangasjärven kanssa. Olivat jo syksyllä hyviä ja nyt olivat vielä selvästi parempia. Huh, mitäköhän tuosta ratsastajanalusta vielä tuleekaan!

Centannial Lady Catharina. 
Tässä vielä kuvat muista ratsastusluokkien osallistujista:

WM-tamma Cloudberry Daydream taisi ilahtua luokan kakkossijasta.

Yksi cobikin mahtui talutusluokkaan, Nattens Anastasia. Tykkään tästä tammasta enemmän joka kerta kun näen sen. 
Wpb-tamma Fountainland Ice Queen oli myös kehittynyt kovasti sitten Laatuponikisan.

Kuten jo tähän mennessä voi arvata, olin paikalla kameran kanssa. Sen kanssa meillä on ollut enenevissä määrin erimielisyyksiä tarkennusasioissa ja lauantain aikana nämä näkemysristiriidat kärjistyivät entisestään. 

Kärjistyminen johti väliaikaiseen eroon, kun tiistaina kiikutin kameran linsseineen ammattiavun piiriin. Toivotaan, että huollosta löytyisi ratkaisu kasvavaan kuvausturhaumaani. Nyt olen sitten vähän aikaa ilman kamerakalustoa, outoa! 2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ihanista poneista! Noita ratsastusluokkien kuvia minäkin olen huokaillut pitkin facebookia, NIIIIN suloista! Ehkä mun pitää ryhdistäytyä ja saapua vaikka ensi vuonna paikan päälle katsomaan, nyt kun olen kahden welshin omistaja ja sitä kautta ilmeisen paatunut tapaus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta paikan päälle! Ja ponit tietenkin mukaan! Ties vaikka tulisi menestystäkin.

      Poista