torstai 1. huhtikuuta 2021

Maaliskuun ponikulut: vuoden kuluennätys

Vaikka tänään on huhtikuun ensimmäinen päivä, alla oleva teksti lukuineen ei valitettavasti ole aprillipilaa vaan täyttä faktaa. Ei voi muuta sanoa kuin että onneksi kuukausi vaihtui niin ei tarvitse enää lisätä numeroita maaliskuun ponikuluihin.

Kuten otsikostakin ilmenee, maaliskuussa koettiin tämän vuoden tähänastinen kuluennätys. Yleensä sen aika on vasta marraskuussa, joten täytyy toivoa, että marraskuu on tänä vuonna edes talousosastolla valoisampi. 

MAALISKUU 2021

Menot

Tallivuokrat 700 e
Kavionhuolto 311 e
Eläinlääkärikulut 667,50e
Lääkkeet 238,50 e
Lisäravinteet 74,75 e
Varusteet ja tarvikkeet 246,75 e
Muu 105,09 e

Tulot 0e

Menot yhteensä 2 343,05 e
Tallivuokran lisäksi 1 643,05 e

Tältä näyttää, kun raha valuu reikään. Toim.huom. ponia ei ole rauhoitettu.Tallivuokra oli maaliskuulta alempi kuin tammi- ja helmikuulta, koska ponieni siirryttyä elämään kahdestaan ryhdyin siivoamaan niiden tarhaa itse kahdesti viikossa. Tallillamme on pari kymppiä alempi tallivuokra per poni, jos siivoaa tarhan kerran viikossa itse. Eli kahden ponin tapauksessa pitää siivota kahdesti. Säästö se on pienikin säästö! Ja saanpahan samalla vähän jumppaa. 

Kavionhuolto sisältää Ruusan kengityksen 100 e ja Albertin kengityksen 211 e. Jälkimmäisen kävi tekemässä klinikkakengittäjä kotioloissa, kun Albert oli jo eläinlääkäritutkimuksen takia huumattuna yhteistyökykyiseksi. Murtuneeseen takakavioon laitettiin nyt rengaskenkä, molempiin takasiin pohjalliset silikonitäytteellä. 

Eläinlääkärikuluja tuli maaliskuussa kahdesta käynnistä, koska ponit piti käydä erikseen rokottamassa - kahden ponin rokotus maksoi 83 euroa. 29. maaliskuuta (eri) eläinlääkäri saapui klinikalta entouragensa kanssa. Sillä käynnillä Albertilta kuvattiin oikea takakavio kavioluun murtuman takia ja Ruusasta otettiin hiekkakuva sekä etusten kavioakselikuvat. Lisäksi Ruusan etusten ojentajajänteet ultrattiin. Ruusan lasku oli 372 euroa, Albertin 212,50 e.

Lääkekulut muodostuvat kokonaisuudessaan Antepsinista, jota ostin klinikalta melkoisen satsin. Syy on se, että Albert joutui nyt sairastarhaan. Siellä oleminen on aiemmin ollut sille erittäin stressaavaa. Antepsin on klinikalta ostettuna selvästi halvempaa kuin apteekista, siksi tämä järjestely.

Lisäravinteitakin tuli ostettua maaliskuussa aika runsaasti. Ostin tallikaverilta hänelle ylimääräistä psylliumia 20 eurolla, ihan kaupasta ruokintakalkkia 10 kg hintaan 12,90 e sekä litran Black Horsen luonnollista e-vitamiinia alennushintaan 41,85 euroa. E-vitamiinikaupat teki netissä tallikaveri, joten minun ei tarvinnut kuin maksaa osuuteni ja pönikkä ilmestyi rehulaatikon päälle!

Varusteita ja tarvikkeita piti taas ostella, koska Albertille ei tosiaan monikaan Ruusan verme enää istu. Tilasin Albertille sen ensimmäisen oman kuolaimen, joka tietystikin oli sellainen Bombers-merkkinen, jonka nimessä on ainakin neljä sanaa. Se maksoi postikuluineen 94,90 euroa. Lisäksi tilasin Albertille kapsonin 74,90 eurolla (sis.postikulut), joka kyllä oli ponikokoa mutta myyntikuvassa näytti olevan ison ponin päässä. Ajattelin, että ehkä se on isoa kokoa. No, se oli Ruusan kokoa, joten nyt Ruusalla on kapsoni. Silläkän ei aiemmin ollut, joten en jaksanut palauttaa ostosta, vaikka en olisi välttämättä tarvinnut sitä. Aivan kuun lopussa tilasin vielä Albertille kesäsadeloimen, jollainen siltä puuttuu. Vuoriton Bucas Freedom maksoi Finntackin alessa 76,41 euroa eikä edes tullut postikuluja.

Muu-kohdassa on turvepaali, jonka tallinpitäjä laskutti ponien tarhanvaihdoksen takia. Pihattoon kun jouduttiin vaihtamaan patja, koska siinä oli aiemmin olki, eivätkä Ruusan hengitystiet kestä sitä. Porkkanakulut olen nyt unohtanut kokonaan laittaa ylös, mutta ei niihin paria euroa enempää kuussa mene.

Että semmoinen kuukausi. Viime vuoden ponitilinpäätöksessä manasin eläinlääkärikuluja, mutta vähänpä silloin vielä tiesin, että tänä vuonna samaa summaa lähestyttäisiin jo ensimmäisessä kvartaalissa. Täytyy toivoa, että seuraavat kvartaalit olisivat edes hieman kohtuullisemmat.

Aikamoista kidutusta tämä poniexcelin pitäminen, mutta eipähän tarvitse ihmetellä, miksi pitää ruokaostoksilla suosia punalaputettuja tuotteita.

6 kommenttia:

 1. Jaiks! 😬
  Saako kysyä mitä työtä sä teet ja rekrytoiko ne sattumoisin 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyisinkin maksamaan tämän kaiken palkalla! Kyllä tässä säästötili on aika rankasti ohentunut näitä maksellessa, kun nettopalkasta ei jää ponikulujen jälkeen tarpeeksi edes omaan vuokraan.

   Olen tällä hetkellä uutispäällikönä, mutta en voi suositella media-alaa rahan tekoon. Monella muulla alalla tienaisi saman rivityöntekijänä (esim. insinöörinä). Tosin Suomen tuloverotus huolehtii kyllä siitä, että palkkaerot tasoittuvat tehokkaasti...

   Sellainen tuuri tässä kyllä kävi, että vältyin kohta alkavalla kierroksella lomautukselta. Lomautus tästä katastrofista vielä olisikin puuttunut.

   Poista
 2. Toivon että teidän tuuri kääntyy! Eläinlääkärikulut on kyllä tainneet nousta vuosien varrella, vai onko nykyään vaan enemmän mahdollisuuksia tutkia kaikkea (nimim. olipas kallista magneettikuvata vakuuttamaton koira eli nelinumeroinen summa täälläkin mennyt maaliskuussa eläinlääkäriin).

  Rahan tekoon lääkärin ammatti olisi varmaan paras - töitä riittäisi hyvällä palkalla. Pikku järjestelyilla voisi välttää verojakin ;)

  /ankkuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy toivoa, että onni kääntyy! Muuten ihan oikeasti täytyy vähentää ponimäärää. En voi käyttää kaikkia elinikäisiä säästöjäni eläinlääkäreihin.

   Tuo on totta, että rahan tekoon lääkärin työ olisi hyvä. Harmi, ettei minulla oikein pää riittäisi siihen työhön. Kuolisin varmaan stressiin, mutta myöskään en pääsisi lääkikseen vaikka yrittäisin. Myös juristin työ voisi olla ihan hyvä rahoittamaan harrastusta.

   Omalla alallani rahakkaat työt vaativat sellaista määrää vastuuta, että sitten ei taas juuri ole vapaa-aikaa.

   Poista
 3. Hienoa kuitenkin, että tuloillekin on oma sarake. Vaikka nyt nolla, kutsuu se maailmankaikkeutta ja yllättää vielä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy toivoa! Toistaiseksi tulot ovat olleet lähinnä vakuutusrahoja, mutta kyllähän toissavuonna tuli ihan mukavasti näyttelytulojakin.

   Poista