perjantai 5. maaliskuuta 2021

Alkuvuoden ponimenot ja vähän "tulojakin"

Omahevostelun kulurakennetta käsittelevistä kuukausipäivityksistä on tullut ns. juttu, ja päätinkin viimein seurata trendiä. Tämähän on suorastaan palvelus niille, jotka vielä harrastavat muiden omistamien eläinten kanssa. Toiminee rokotuksena omahevoskuumeeseen. 

Koska havahduin postausideaan vasta ensimmäisen kvartaalin loppupuolella, alla seuraa kuluerittely sekä tammi- että helmikuulta. 

Ja, kuten otsikostakin selviää, helmikuu ei ollut puhtaasti miinusta vaan myös ponitulojen riville päästiin pitkästä aikaa kirjaamaan ihan mukava summa. Tosin kyse ei varsinaisesti ollut tulosta vaan pikemminkin palautuksesta, mutta kaikki plusmerkkinen on aina plussaa.

Laitoin tuohon tulojen ja menojen erotuksen lisäksi tuon "kulut tallivuokran lisäksi" ihan avuksi niille, jotka pohtivat, miten paljon pitäisi varata rahaa hevosenpitoon tallivuokran lisäksi. Tallivuokra on kuitenkin yleensä suurin menoerä, joka vaihtelee tosi paljon. Toki tämä minun laskelmani on eläinlääkärikuluineen sellainen inhorealistinen jos menee pieleen -skenaario.  

Kuva tammikuulta, nythän on jo ihan kevät. Talvessa on sekin hyvä puoli, että voi ruokkia useasta kasasta ympäri tarhaa. 


TAMMIKUU 2021

Menot

Tallivuokrat 720 e
Kavionhuolto 201,40 e
Eläinlääkärikulut 359 e
Lisäravinteet 16,90 e
Varusteet ja tarvikkeet 7,90 e
Koulutus 86 e
Muu 30 e

Tulot 0 e

Menot yhteensä 1 421,20 e
Kuluja tallivuokran lisäksi 701,20 e

Kavionhuolto sisältää vain Ruusan kengityksen, jonka klinikkakengittäjistä nuorempi saapui suorittamaan kotioloissa.

Eläinlääkärikuluihin lukeutui Albertin kavioiden röntgenkuvaus kotitallilla sekä eläinlääkärin silmämääräinen liikkeen arviointi.

Lisäravinnerivillä on purkillinen (600 g) MSM:ää, varusteissa yksi pari tilsakumeja. Ostin kumit siltä varalta,, että kengittäjä saapuisi paikalle ilman niitä.

Koulutus-rivin toiveikkaasti lisäsin exceliini tämän vuoden alussa, koska tuntui tarpeelliselta kirjata Albertin ratsutukset, omien ponien kanssa otetut tunnit ynnä muut omaksi kuluryhmäkseen. Siihen kirjattiin pari ratsuttajan selässäistuskelukertaa joulukuulta, yhteensä 31 euroa, ja yksi Nina Laihon (Project Happy Athlete) käynti tammikuulta, 55 euroa.

Muuhun kuuluu trailerin renkaanvaihto 25 euroa (viime vuodelta, että pääsin taannoin viemään Ruusaa klinikalle) ja yksi solarium-kerta juuri hierotulle Ruusalle 5 euroa (kyllä, tallillamme on sellainenkin hienous, jota olen käyttänyt tasan tuon yhden kerran).HELMIKUU 2021

Menot
Tallivuokrat 720 e
Kavionhuolto 170 e
Eläinlääkärikulut 1 243 e
Lisäravinteet 81,60 e
Varusteet ja tarvikkeet 1,90 e
Vakuutukset 168,60 e
Kehonhuolto 220 e
Muu 2,18 e

Tulot 738,72 (Albertin vakuutuskorvaus useasta eläinlääkärikäynnistä)

Menot yhteensä 2 607,28
Tulojen ja menojen erotus -1 868,56
Kuluja tallivuokran lisäksi 1 887,28

Kavionhuolto kattoi helmikuussa Albertin klinikkakengityksen (120 e, klinikkamaksu ell-kulujen kohdalla) ja etukavioiden uusintakierroksen paria viikkoa myöhemmin (50 e), sisältäen yhden uuden kengän.

Eläinlääkärikuluihin mahtui yksi Albertin klinikkareissu (483 e, sisältäen keuhkotähystyksen näytteineen sekä verikokeita plus toki se klinikkamaksu) ja vielä molempien ponien kotikatsaus, josta vastikään kirjoitinkin oman päivityksen (Albertin osuus 520 e ja Ruusan 240 e). 

Lisäravinnerivillä on 700 gramman paketti oluthiivaa (14,90 e), 25 kilon säkki merisuolaa (11,90 e), 1,5 kiloa MSM:ää (24,90e) ja puteli luonnollista e-vitamiinia (29,90).  

Varusteisiin ja tarvikkeisiin kirjattiin tällä kertaa vain yksi kaviokoukku. Investoin uuteen, koska edellinen kokometallinen koukkuni napsahti viime vuoden lopulla poikki, kun yritin kammeta sillä jäätynyttä tilsaa Ruusan kaviosta. (En tokikaan ole ollut tätä aikaa kokonaan ilman kaviokoukkua, mutta sellaisella muovivartisella ei tee mitään tilsatilanteessa.)

Vakuutus sisältää yhden Albertin vuosittaisen vakuutusmaksun maksuerän eli yhden neljänneksen vuosimaksusta. 

Kehonhuoltoon sisältyi osteopaatin käsittely molemmille poneille.

Muu-kohdassa on vain porkkanoita.

--

Että mitä tähän nyt sitten sanoisi muuta kuin että semmoinen alkuvuosi, katsellaan mitä jatkossa. Huomenna ainakin on tulossa taas eläinlääkäri, tällä kertaa vain rokottamaan. Rokotukset jäivät viimeksi laittamatta, koska oli niin kireä pakkanen ja kylmäpihatossa asustavilla eläimilläni on tapana saada rokotuskuume.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti