perjantai 21. heinäkuuta 2017

Kaksi kuukautta Albertia

Miten paljon voi varsa kasvaa ja muuttua kahdessa kuukaudessa? No aika hirveästi! 

Albert täyttää tänään kaksi kuukautta. Kun katsoo alkuvaiheen kuvia, tajuaa, miten hirveän lyhyt se lutuinen aivan pikkuvarsavaihe on. 

Kuva on viime viikonlopulta. Siinä Albert on 8 viikkoa. Ehkä vähän takakorkea?
Eihän Albert näytä enää ollenkaan samalta kuin vaikka pariviikkoisena! Se on ihan eri värinenkin, tosin nyt haalistuneen varsakarvan alta alkaa pukata taas vähän tyylikkäämpää värisävyä. Ei kuitenkaan välttämättä pikimustaa kuten oletus oli, vaan silmänympärykset ovat suklaanruskeat. Synttärien aattona Albertia hemmoteltiin puolituntisella paratiisissa. Olivat ne kunnon irrottelua kaivanneetkin.

Niin äiti kuin poikanenkin ottivat ilosta kaiken irti. Kaviotoipilaalta olisi toki toivonut asiaan hiukan maltillisempaa otetta, mutta minkäs teet. Tosin siinä vaiheessa, kun mainittu toipilas alkoi uhmata painovoimaa neliraajaloikilla ja testata toden teolla kiihtyvyyttään, alkoi tuntua tarpeelliselta siirtää se takaisin tilaan, joka hillitsee liikkumisen riemua.

Jännittää, miten monelle jalalle astuva mammaponi tallilla tänään odotteleekaan.

Jatkoa paratiisihommille kuitenkin seuraa, sillä kuukausi pikkutarhassa kököttämistä ei ole ollut pikkumiehen fyysiselle kehitykselle eduksi. Sen täytyy päästä juoksemaan kunnolla. 

Albert juoksi niin hienosti, ravasikin. Mutta miten aina onkin niin, että ihailee varsan hienoa menoa ja kun ottaa videoivan laitteen esille, se jähmettyy? No, onpahan edes jotain. Isompikin ponieläin on päässyt vähän videolle vilahtamaan.


Linkki videoon.

P.S. Albertilla on nyt vakuutus. Kiitos kaikille kommentoijille niin täällä kuin Facebookissa. Kommentit ja oma pohdinta johtivat siihen, että Albertin vakuutusyhtiö on If. Se olikin halvempi kuin alun perin kerrottiin. Jostain syystä olivat laittaneet henkivakuutuksen pyytämäni 2 500 euron sijaan 4 000 eurolle. Ei siis ihme, että Ifin tarjous näytti vertailussa aika kalliilta! Kun henkivakuutus laskettiin 3 000 euroon niin vakuutusmaksu laski melkein satasen.

4 kommenttia:

 1. On se kyllä komea poika! 😍 Komistuu vain kasvaessaan, kohta se on ihan vastustamaton...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se kyllä melko komea poika. Muutenkin aika ihku. :)

   Poista
 2. Ihana pieni mies! Ja hyvä kun pääsee kirmailemaan, vielä vähän haastavampaan maastoonkin :D En voi ymmärtää, kun tässä minun kotini lähellä on yhdellä suokkitammalla varsa. Aina kun kuljen siitä ohi, seisoo tamma varsansa kanssa pienessä putkitarhassa - ei mitään virikkeitä ja hiekkapohja. Todellakin postimerkkitarha. Siellä ne nököttävät vieretysten päät roikkuen. Tulee aina niin paha mieli, ei pitäisi ikinä kulkea sieltä.. Mutta mietin vaan, miten se varsa ikinä pääsee kunnolla kehittymään ja luusto vahvistumaan. Toivottavasti vievät nekin päivittäin jonnekin ulkoilemaan ja varsa pääsee baanattamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, kyllä varsan pitää päästä juoksemaan - myös epätasaisessa maastossa. Meidän tallillahan ei sellaisia tasaisia hiekkaneliöitä ole ollenkaan. Albertin liikkumisesta kyllä näkee, että se on tottunut menemään epätasaisessa maastossa ja loikkimaan kivien yli, menee ketterästi missä maastossa vaan. Varmasti tulee varma- ja vahvajalkaisempi poni kuin tasaisella hiekalla.

   Kyllä Albert mahtuu siinä pikkutarhassakin laukkaamaan, mutta tuollainen laajempi tila ihan eri lailla houkuttelee juoksemaan. Aion kyllä suurentaa niiden perustarhaakin pian, jos Ruusan toipumisessa ei tule enempää takapakkeja.

   Poista