tiistai 20. kesäkuuta 2017

Yleisön pyynnöstä: Albertia elävänä kuvana

Ainakin parilla suulla, tai näppiksellä, on tässä viime päivinä toivottu Albertista still-otosten lisäksi myös elävää kuvaa. Kieltämättä varsauutisoinnissa on tähän asti ollut videonmentävä aukko. Vaan nytpä asia korjaantuu, kun videoita tulee monen postauksen edestä.

Uusien kuvien puutteessa kaksi viikkoa vanha kuva tähän aloituskuvaksi.


Tuorein heti alkuun eli eilisiltainen laitumen avautuminen, jonka ponit ottivat vastaan jo perinteisiksi muodostunein menoin:


Linkki videoon

Eilen Albertin elämässä koitti myös sellainen virstanpylväs, että raja-aita ruunan kanssa avautui.

Yhteiselo alkoi varsin sekavissa olosuhteissa, sillä ruuna karautti heti täyttä laukkaa ihan Ruusan ja Albertin iholle. Tämä ei erityisemmin miellyttänyt suojelunhaluista emää. Ketään ei tässä tilanteessa kuitenkaan potkittu tahi muuten vahingoitettu.

Ilmeisesti sekaannukseen johti koko kolmikon epätietoisuus siitä, mistä tilanteessa oikein oli kyse. Laumanyhdistäminen yllätti lauman.

Alun lyhyen härdellin jälkeen ruuna vetäytyi kohteliaan etäisyyden päähän laiduntamaan ja jätti lähentymistahdin Ruusan valittavaksi. Ruusakin laski nopeasti päänsä ruohoon ja draama oli siinä.

Lähentymistä alkoi tapahtua lähes välittömästi. Siis Ruusan lähentymistä. Albertin ei sentään ollut sopivaa tehdä tuttavuutta setäponin kanssa. Aina kun Albert otti askeleenkin kohti ruunaa, Ruusa marssi väliin.

Kaiken tämän aikana ruuna pysyi täysin neutraalina pää pellossa. On se aika viisas!
Eivät ponit nyt vielä ihan kokopäiväisesti siirtyneet yhteen, vaan aluksi ovat vain valvottuina ja jos tilanne näyttää hyvältä niin saavat siirtyä päiviksi yhteen. Yöt haluan vielä rauhoittaa Ruusalle ja Albertille kaksistaan, että Albert saa varmasti levättyä ja Ruusa aterioitua. 

Kuvia eiliseltä en ole saanut vielä edes koneelle, työ kun haittaa ikävästi harrastuksia. Mutta, kuten otsikkokin lupaa, nyt on ainakin videoita. Ne eivät ole tekniseltä tai taiteelliselta laadultaan huikeita, mutta mielestäni niistä saa kuitenkin selvää.


Linkki videoon

Lopuksi vielä Ruusan ja Albertin kreisibailaukset Albertin ekalla laidunkerralla. Tai no, Albert taisi olla emänsä riekkumisesta enempi kauhuissaan kuin iloissaan. Jossain minuutin kohdalla näkyy muutama askel raviakin, tosin sellaista aika lyhyttä ja jännittynyttä. Ruusan ravista kiinnostuneille ihailtavaa on enemmänkin.


Linkki videoon

14 kommenttia:

 1. Hienosti tossa viimeisessä videossa varsa pysyy emänsä rinnalla ja seuraa liikettä. :) On ne ihania kumpikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihaniapa ihania! Varsan kyky seurailla emäänsä lienee evoluution luoma pakko, ettei jää pedon suuhun. Mutta kyllähän Albert on aika ketterä.

   Poista
 2. Ihana Albert <3 Ja tietenkin Ruusa :)

  VastaaPoista
 3. Apua mikä pikku rusakko :D Älyttömän nopea! Saanko mä laittaa sulle fb:n kautta jossain vaiheessa viestiä welshiasioihin liittyen? Kaipaisin neuvoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän varsan täytyy päästä yhtä kovaa kuin muunkin lauman! Albert on kyllä sellainen pomppuilija, että välillä näyttää kuin sillä olisi jouset kavioiden alla.

   Ja joo, totta kai voit laittaa viestiä! En tiedä, osaanko auttaa, mutta yritän. :)

   Poista
 4. Hyvin selviää Albert tiukoistakin kurveista. :D Hieno varsa!

  -Hanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Albert on ketterä poika! Noissa videoissa ei niin hyvin näy, mutta se menee kivikkoisessa tarhassakin hirmuvauhtia eikä yhtään kompuroi. Epätasaisessa tarhassa kasvaa varmajalkainen hepo. :)

   Poista
 5. Ihana Alberta ja ei se emäkään hullummalta näytä :) Varsakuume sen kun jatkaa kohoamistaan kun näitä katselee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, varsakuume on kauhea riesa ja epäilemättä iskee minuunkin taas ensi keväänä... Nyt onneksi on tuo lääke. :D

   Poista
 6. Ei tähän voi taas kommentoida muuta, kuin että Albert on niin ihana <3 Ja hieno!

  VastaaPoista