maanantai 22. helmikuuta 2021

Nyt äkkiä äänestämään! Takaisin lähtöruutuun on taas Somegaala-meiningeissä mukana

Semmoista kävi kuulkaas tässä hetki sitten, että Instagramissa kilahti viesti. Siellä oli iloinen yllätys: tämä blogi on ehdokkaana Vuoden hevosblogiksi Playssonin Somegaalassa. 

Tai tarkemmin ottaen viestissä kyllä kysyttiin mitä kohteliaimmin, otanko ehdokkuuden vastaan. Vähän mietin kyllä, että kehtaako, kun ei noita päivityksiä nyt ihan joka viikollekaan ole osunut. Koska periaatteeni kuitenkin on, että kaikki hyvä tänne mitä irti lähtee, tokihan vastasin myöntävästi. Hienoahan se on, että joku muistaa olemassaolomme!

Blogi on ollut ehdokaslistoilla parina aiempanakin vuonna, mutta pariin viime vuoteen ei ole tullut ehdokkuttakaan. Niin että nyt ollaan ikään kuin back in business.

Ehdokkaitahan tässä Vuoden hevosblogi -sarjassa riittää, samoin kuin muissakin kategorioissa. Niin että ei pitäisi jäädä ainakaan siitä kiinni, ettei löydy sopivaa äänestettävää! Äänestykseen pääset tästä.

Kuvituksena "hymyilevät" ponit syksyltä.


Pari päivää sitten kävin jopa ht.netissä huvikseni katsomassa, miten kekseliäästi siellä ehdokkaita nälvitään. 

Ihmetykseni oli suuri, kun kohtasin pelkkää kehua ehdokkaista. Mitä oikein on tapahtunut, ovatko kyseisen palstan yrmyt kyynikot talviunilla vai näenkö itse unta vain? En ole uskaltanut sen jälkeen mennä katsomaan, onko tilanne ns. korjaantunut, joten elän siinä uskossa että pelkkää hattaraa on jopa ht-netissä.

Liekö Somegaalan kiusaamisen vastainen teema tehnyt tehtävänsä?  

Kiusaamisen vastainen teema sopii minulle paremmin kuin hyvin. Minulle talli oli teini-iässä pakopaikka koulusta, jonka sosiaalisissa ympyröissä sitten menikin koko yläaste astetta ikävämmin. Nykylapsiin verrattuna pääsin helpolla, koskapa somea ei ollut vielä keksitty. Kännykätkin vasta tekivät tuloaan tavallisen kansan taskuihin. En tiedä, miten someajan koulukiusatut selviytyvät, kun kiusaajia ei pääse pakoon vapaa-ajallakaan. 

Koulukiusaamisesta suivaantuneena toleranssini epäasialliselle kohtelulle on hyvin pieni, kohdistui se itseeni tai muihin. 

Usein kuulee kiusaajien sanovan, että jos laittaa vaikka ratsastusvideon verkkoon, pitää kestää kaikki mahdollinen, mitä ilkeimmät ihmiset suinkin keksivät videosta sanoa. Se on vähän sama kuin sylkisi kanssaihmistä kasvoihin kadulla ja sanoisi, että mitäs läksit kadulle. Olisit pysynyt kotona. 

On tärkeää muistaa, että kiusaamisen syy ei ole kiusatussa, vaan kiusaajassa. Jokaisella on oikeus olla oma itsensä niin verkossa kuin muuallakin ilman, että pitää pelätä joutuvansa toisten henkiseksi nyrkkeilysäkiksi. 

2 kommenttia:

 1. Nyt on pakko äänestää!
  Ehkä totuus.netin raatikin jo pelkää näiden vähäisten olemassaolevien blogienkin katoavan ja mitäs sitten keksitään? Itsekin olen kauhusta kankeana pelännyt että koska loppuu luettava. Ei meinaa kestä meikäläisen pää näitä nykypäivän uutisia, jolleivät ne koske kaviokkaita. Kiusaamisasia on tällä hetkellä niin tapetilla ja aiheesta. Nostan hattua sen esiin tuomisesta ilman että muistutetaan kurjimmista jutuista. Kiusaamista on monenlaista ja tärkeää on muistaa ettei mikään niistä ole ok. Itse olen aina ollut sillä kannalla että jonkun täytyy olla mukava ja jokaiselle pitää olla paikka jossa on kivaa tai saa edes olla rauhassa.
  Aurinkoa kevääseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa äänestää! Huomenna vielä ehtii. Itsekään en ole vielä äänestänyt, koska en ole ehtinyt tutustua itselleni tuntemattomampiin ehdokkaisiin.

   Mutta se on kyllä totta, että vähiin ovat käyneet ns. perinteiset blogit! Onneksi tuolta ehdokaslistaltakin löytyi taas pari uutta seurattavaa.

   Kiusaamisasiat ovat tosiaan nyt pinnalla ihan Somegaalan ulkopuolellakin. Ja todella on tehnyt pahaa lukea aiheesta uutisia.

   Poista