tiistai 1. kesäkuuta 2021

Huhtikuun ponitilinpäätös

Toukokuukin ehti jo sujahtaa ohi, mutta palataan hetkeksi huhtikuuhun asti ja jokaisen hevosihmisen inhoamaan aiheeseen eli rahanmenoon.

Huhtikuu oli siinä mielessä positiivinen kuukausi, että omaponiharrastukseen menevän rahan määrä pysyi tavoitteessa. Eli poneihin meni kutakuinkin se summa, minkä luulin käyttäväni poneihin kuukaudessa ennen kuin excelöinnin aloittaminen paljasti karumman totuuden.

Haluaisin kiinnittää lukijaimiston huomion erityisesti siihen, mikä alla olevasta laskelmasta puuttuu: huhtikuu oli tämän vuoden ensimmäinen -  ja toistaiseksi ainoa - kuukausi, jona eläinlääkäriltä ei tullut uutta laskua.

Kuva on toukokuulta.



HUHTIKUU 2021

Menot

Tallivuokrat 700 e
Kavionhuolto 120 e
Lisäravinteet 58,31 e
Kehonhuolto 55 e
Varusteet ja tarvikkeet 38,85 e
Muu 18,90 e

Tulot 0e

Menot yhteensä 991,06 e
Tallivuokran lisäksi 291,06 e


Kavionhuolto sisälsi ainoastaan Ruusan ympärikengityksen uusilla popoilla.

Lisäravinnerivi koostuu niin ikään vain yhdestä tuotteesta, sairastarhalepoon joutuneen Albertin rauhoittamiseksi hankkimani Zylkenen. Ensin ajattelin, ettei mokomasta ollut mitään hyötyä, mutta kun pakkauksen tyhjenemisestä oli kulunut jokunen päivä, mietinkin kuumeisesti, mistä saisin nopeiten hankittua lisää. Eli money well spent, sanoisi engelsmanni, ja voin minäkin sanoa.

Kehonhuoltoa suotiin huhtikuussa Ruusa-ponille hieronnan/laseroinnin merkeissä. Se tulikin tarpeeseen!

Huhtikuun varustehankinta kuvassa. 





Varustevalikoimaamme kasvatin huhtikuussa hankkimalla Albertillekin laidunriimun. 

Viimeistään Albertin suuren tarhapaon jälkeen tuli ilmeiseksi, että sillä on ulkotiloissa hyvä olla naamassa kahva. Koska pelkään Albertin jäävän kahvastaan johonkin kiinni (ei kovin kaukaa haettu pelko ottaen huomioon Albertin vammautumishistorian), en halunnut jättää sille päähän tavallista riimua. Laidunriimun ideahan on se, että yhdessä riimun osassa kangas ei ole kiinni metalliosissa ompeleilla vaan tarralla. Albertin on Horsewaren Field Safe -riimu, jollainen Ruusalla on ollut jo vuosia. 

Tilasin riimun Britanniasta, koska Hope Valley Saddlerysta toimitus luvattiin päivissä. Koska Brexit, en ihan saanut riimuani päivissä, mutta kuitenkin nopeammin kuin jos olisin tilannut Suomen Horzesta. Tullimaksuthan siinä tuli maksettaviksi, tuosta 38,85 euron summasta niiden osuus oli 10,90. Eli eipä tulisi mieleen enää tilailla Enkkulasta kuin tällaisessa hätätapauksessa.

Muihin kuluihin lukeutui tällä kertaa 10 kilon säkki porkkanoita 5 eurolla (porkkanoista söin kyllä itse ihan kirjaimellisesti puolitoista ämpärillistä, joskus näinkin päin), pari ruiskua ponien Antepsin-kuuria varten 5,80 eurolla ja pullollinen Corsodyl-suuvettä 8,10 eurolla. 

Corsodyliä pitäisi sekoittaa pari kertaa viikossa Albertin suunhuuhteluveteen. Nyt tämä on kuitenkin tauolla, sillä Albertin hoitomyönteisyys otti kitkerän ainesosan takia takapakkia. Toisin sanoen suun huuhtelusta tuli melkoisen vaikeaa. Meni viikkoja ennen kuin huuhtelu alkoi toimia taas jotenkin järkevästi.    


6 kommenttia:

  1. Hei mistä sait Zylkenen tuolla hinnalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, Yliopiston apteekilla sattui olemaan alennus. Sen jälkeen olen ostanut lähiklinikalta, missä maksaa 60 euroa.

      Poista
  2. Hei! Mitä kuuluu? Olen kovasti odottanut uutta postausta.. mutta eipä vain näy. -Siru-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, pahoittelut että vastaus on viipynyt! Kiva kuulla, että blogiakin vielä joku haluaisi lukea. Valitettavasti ei vain ole ollut aikaa kirjoitella, Instagramiin olen välillä jotain päivittänyt. Siellähän tili on @40_with_ponies.

      Meille kuuluu ihan tavanomaista eli poneilla on vaivoja, mutta Ruusalla olen nyt kesästä asti päässyt ihan ratsastelemaan. Lokakuun alussa ponit muuttivat uuteen paikkaan ja ovat varsin tyytyväisiä siellä. Pitää yrittää jossain vaiheessa kirjoittaa joku oikea postaus!

      Poista
  3. Hei! Täällä kans kuumeisesti odotellaan jotain päivitystä teidän elämästä :)
    Olisi kiva, jos sen saisi tänne blogin puolelle myös, kun en itse kuulu instaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kaivataan! Olen tässä kyllä työstänyt uutta postausta, kunhan vain ehtisin saada valmiiksi asti!

      Poista